Azi e grevă generală în Grecia și vor fi oprite inclusiv feriboturile către insule sau trenul care merge la aeroportul din Atena

Azi e grevă generală în Grecia și vor fi oprite inclusiv feriboturile către insule sau trenul care merge la aeroportul din Atena

Azi e grevă generală în Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Administraţia Naţională elenă a Funcţionarilor Publici şi Confederaţia Generală a Lucrătorilor din Grecia au anunţat organizarea unei greve generale, cu o durată de 24 de ore.

Vor fi afectate mai multe sectoare, printre care şi transportul public în comun (cu excepţia celui aerian).

Astfel, nu vor circula mijloacele de transport pe calea ferată (trenurile la nivel naţional, trenul electric ISAP - Linia 1 care asigură accesul la aeroportul internaţional din Atena), vasele de transport călători (feribot, cursele locale interinsulare etc), troleibuzele, tramvaiul şi metroul din Atena (liniile 2 şi 3 - către aeroportul internaţional).

Totodată, circulaţia autobuzelor din Atena se va desfăşura doar în intervalul orar 09:00-21:00.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările neesenţiale în intervalul menţionat în zonele centrale ale capitalei elene, existând riscul apariţiei unor proteste/manifestări stradale.

MAE mai recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!