Festivalul Electric Castle se va organiza și la Brașov

Festivalul Electric Castle se va organiza și la Brașov

Festivalul Electric Castle se va ține și la Brașov, pe terenul fostei platforme Rulmentul, după cum a anunțat, vineri seară, primarul Allen Coliban.

„Astăzi, în ședința de Consiliu Local, s-a votat cu unanimitate asocierea dintre Primăria Brașov și organizatorii Electric Castle. Orașul nostru se va schimba în următorii ani și va deveni un pol de atracție pentru cei care iubesc aceste festivaluri.

Ce vă pot spune din start este că organizatorii se vor asigura de liniștea din timpul nopții, iar noi, alături de specialiștii în trafic, vom veni cu soluții astfel încât impactul asupra circulației din zonă să fie unul minim.

ADVERTISING

Electric Castle şi MASSIF by Untold, alături de festivalurile cu istorie deja la Brașov, vor face orașul să vibreze în anii ce urmează!”, a scris pe Facebook Allen Coliban.

Mesajul edilului este însoțit de o fotografie care anunță că Electric Castle se va organiza și în acest oraș începând de anul viitor, „în viitorul parc Rulmentul”.

electric-castle-brasov-1
Foto: Facebook/Allen Coliban

Presa locală notează că propunerea echipei care organizează, de 8 ani, festivalul Electric Castle de la Bonțida, județul Cluj – unul dintre cele mai importante festivaluri muzicale din România - este de a da viață unui loc abandonat, prin:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

• curățarea unei părți din zona industrială abandonată care va fi oferită, în sfârșit, publicului;
• punerea în valoare a istoriei industriale a locului și demararea unui program de conservare și de educare;
• plasarea Brașovului pe harta festivalurilor internaționale, domeniu cu potențial imens de promovare pentru oraș.

Pentru fosta platformă Rulmentul există un proiect de reconversie și, în acest sens, a fost prezentat și un studiu istoric.

Astfel, organizatorii Electric Castle vor putea organiza anul viitor două festivaluri de muzică electronică: la Bonțida (Cluj) și în Brașov!

ADVERTISING

Amintim că, luna trecută, Consiliul Local al Braşovului a aprobat și protocolul de colaborare cu organizatorii Untold şi Neversea pentru organizarea unor festivaluri de muzică care vor avea loc pe tot parcursul anului în Poiana Braşov. Primul eveniment din cadrul acestei colaborări, va avea loc în februarie-martie 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇