Documentarul românesc Colectiv are oficial două nominalizări la Oscar

Documentarul românesc Colectiv are oficial două nominalizări la Oscar

Documentarul românesc ”Colectiv” a fost nominalizat oficial la premiile Oscar 2021.

”Colectiv” a fost nominalizat la două categorii importante: ”Cel mai bun lungmetraj internaţional”, anterior numită ”Cel mai bun film străin”, dar și la categoria ”Cel mai bun documentar”, scrie Independent.

”Colectiv”, documentarul românesc în regia lui Alexander Nanau, este un film despre incendiul devastator produs în 2015 în clubul bucureştean cu acelaşi nume, în care zeci de persoane şi-au pierdut viaţa.

ADVERTISING

”Colectiv”, documentarul european al anului 2020

Filmul lui Nanau a fost desemnat documentarul european al anului 2020, la a 33-a ediţie a premiilor Academiei Europene de Film, acordate în luna decembrie 2020.

Este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, căutând să expună adevărul. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Documentarul, producţie HBO Europe scrisă de Alexander Nanau şi Antoaneta Opriş, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneţia 2019, în afara competiţiei.

Recent, între altele, a fost desemnat de National Society of Film Critics din SUA cel mai bun film într-o limbă străină, iar National Board of Review l-a inclus în top 5 al celor mai bune filme internaţionale.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇