De ziua Albinei, hai la Târgul de Miere

De ziua Albinei, hai la Târgul de Miere

Târgul de Miere, eveniment dedicat sărbătoririi Zilei Internaţionale a Albinei, marcată în fiecare an pe 20 mai, va avea loc duminică la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Pe aleile din Satul Nou veți fi întâmpinați cu felurite produse apicole puse la dispoziție și spre degustare de apicultori veniți din toată țara.

Printre ei va fi și Ioan-Cosmin Herța din satul Galeș, localitatea Săliște, județul Sibiu, cel a cărui miere a ajuns pe masa Suveranului Pontif și are in palmares Medalia de Aur pentru miere bio.

ADVERTISING

În curtea gospodăriei Cut din muzeu, la Casa Apicultorului, de la ora 12:00, actorul Nae Alexandru împreună cu interpreta de muzică populară Narcisa Băleanu vor pune în scenă Povestea Casei Cut și vă vor împărtăși câte ceva din tradițiile apicultorilor.

Copiii sunt așteptați, cu mic, cu mare, între orele 13:00-16:00 la ateliere și concursuri de desene pe asfalt, ambele activități inspirate din viața harnicelor albine.

Ziua Mondială a Albinelor a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare.

ADVERTISING

Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Janša (20 mai 1734 – 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne

Afis_Targ-de-miere_A4_v2

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇