Ce este mierea de manuka și ce beneficii îți poate aduce dacă o consumi regulat

Ce este mierea de manuka și ce beneficii îți poate aduce dacă o consumi regulat

Dacă eşti adeptul unei vieţi sănătoase, atunci ai auzit măcar o dată despre mierea de manuka şi beneficiile pe care le aduce aceasta odată introdusă în dieta de zi cu zi. Dacă îţi doreşti şi tu să o încerci, dar simţi nevoia de mai multe informaţii înainte, acest articol a adunat pentru tine cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le afli despre vestita miere de manuka înainte de a o încerca.

Ce este mierea de manuka şi ce beneficii aduce organismului uman

Periodic, oamenii descoperă câte un nou super-aliment cu proprietăţi benefice pentru corpul uman şi bunăstarea lui. Iar acesta este şi cazul mierii de manuka. O miere închisă la culoare ce se extrage din florile tufişului de manuka,  provenind din Noua Zeelandă, mierea de manuka a devenit faimoasă după ce mai multe celebrităţi şi mai mulţi medici au atras atenţia asupra beneficiilor integrării ei într-un stil de alimentaţie sănătos, atrăgând astfel atenţia întregii lumi. Astfel, printre cele mai importante beneficii ale consumului regulat de miere de manuka se numără:

ADVERTISING

Accelerează vindecarea rănilor

Secretul care a făcut din mierea de manuka un aliment-vedetă este reprezentat de proprietăţile acesteia antimicrobiene şi antiseptice. Aceste proprietăţi o fac să fie un excelent remediu natural pentru tratarea rănilor, utilizarea sa în acest scop fiind autorizată de către FDA încă din 2015.

Calmează gâtul iritat

Atunci când vorbim despre remedii pentru răceală şi gât iritat, combinaţia clasică de miere şi lămâie este, pentru mulţi dintre noi, primul lucru la care ne gândim. Cu toate acestea, mai multe studii au arătat că mierea de manuka are un grad mai ridicat de eficienţă în tratarea simptomelor de gât iritat la copii, fiind un remediu mai bun.

ADVERTISING

Este un ajutor de nădejde în cazul infecţiilor rezistente la antibiotice

Un alt beneficiu pe care proprietăţile antimicrobiene şi antiseptice îl oferă consumului mierii de manuka este că poate ajuta la tratarea infecţiilor rezistente la antibiotice, stimulând mecanismele naturale de luptă ale organismului să combată infecţia.

Este de ajutor în cazul afecţiunilor inflamatorii ale pielii

Date fiind rezultatele pe care mierea de manuka le-a dat în tratarea rănilor, cercetările privind proprietăţile curative ale acestui tip de miere se extind şi către impactul pe care mierea manuka îl are asupra afecţiunilor inflamatorii ale pielii, cum sunt acneea sau rozaceea. Deocamdată specialiştii nu au o concluzie clară în acest domeniu, deci subiectul rămâne deschis explorărilor ştiinţei.

ADVERTISING

Mierea de manuka ajută la prevenirea afecţiunilor dentare

Când ne gândim la sănătatea danturii noastre, alimentele dulci, zahărul şi mierea sunt ultimele la care ne gândim ca ajutoare. Cu toate acestea, mierea de manuka, prin proprietăţile ei antimicrobiene şi antiseptice, reduce apariţia plăcii bacteriene la nivelul cavităţii bucale. În timp, acest lucru se traduce printr-o scădere a apariţiei afecţiunilor precum parodotoza şi a altor afecţiuni gingivale.

Dacă vrei și tu să încerci acest super-aliment și să îi descoperi proprietățile, poți găsi miere de manuka 100% pură pe site-ul celor de la vegis.ro. 

Mierea de manuka poate fi un adaos sănătos şi dulce în dieta ta, însă nu va înlocui niciodată un stil de viaţă sănătos sau vizitele la medic. Asigură-te că nu ai alergie la mierea de manuka şi caută doar borcane cu indicaţia UMF (Unique Manuka Factor), care atestă că mierea pe care o cumperi este produsă şi distribuită de persoane autorizate să o facă.