Cum să amenajaţi o cameră de zi pe gustul dumneavoastră

Cum să amenajaţi o cameră de zi pe gustul dumneavoastră

Casa reprezintă un loc sigur și plăcut, pentru majoritatea persoanelor, unde ne practicăm activităţile zilnice, ne petrecem timp alături de familie şi de prieteni. Dar, precum mulţi ştiu, statul acasă pentru un timp foarte îndelungat poate să devină plictisitor şi chiar obositor pentru psihic.

Un motiv ar putea fi și faptul că încăperea e devenit prea monotonă pentru noi. Dacă aţi început să vă simţiţi mohorâţi de fiecare dată când treceţi printr-o cameră din locuinţa dumneavoastră, atunci condimentaţi-vă viaţa şi renovaţi acea încăpere pentru a îi oferi un aer nou, pentru a o aduce la curent cu modernitatea.

ADVERTISING

Mobilier care ar putea să vă intereseze

Una dintre cele mai mari camere ale locuinţei dumneavoastră este camera de zi. Astfel, cel mai normal ar fi ca, atunci când începeţi o renovare a apartamentului dumneavoastră, să începeţi prin aduce modificări în aceasta.

Mobilierul unei camere reprezintă sufletul şi personalitatea acesteia, din acest motiv, dacă vă simţiţi sumbru când intraţi într-o încăpere, atunci ştiţi că a venit momentul de a va interesa pentru noi piese de mobilier pe care să le cumpăraţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unele canapele pot să fie prea mari pentru camera dumneavoastră de zi, oferindu-i un sentiment de spaţiu închis. 

Pentru o pată de culoare aţi putea să optaţi pentru modele cu două locuri, iar restul spaţiului să fie ocupat de taburete şi pufuri colorate. Aţi putea să aduceţi în camera de zi o masă pentru oaspeţi, dacă spaţiul vi-l convine, sau un nou tip de spaţiu de depozitat, precum un şifonier sau un dulap.

Cea mai bună modalitate de a vă da seama ce tipuri de mobilier vă doriţi este de a cerceta un site specializat în acest domeniu şi de a notă pe schema încăperii măsurătorile necesare.

ADVERTISING

Cum îi oferiţi camerei dumneavoastră personalitate

Dacă camera dumneavoastră de zi vă oferă un aer monoton de fiecare dată când îi păşiţi graniţele, atunci acesta este motivul perfect de a experimenta lucruri noi.

Puteţi să rearanjaţi mobilierul deja existent sau să schimbaţi paleta cromatică prin utilizarea accesoriilor.

Puteţi să aduceţi plante de diferite dimensiuni sau să adăugaţi noi corpuri de iluminat, precum un candelabru sau diferite lămpi. Sau puteţi să aduceţi accesoriul care o să schimbe imediat perspectiva dumneavoastră asupra camerei, tablourile.

Toată acţiunea aceasta depinde de o singură întrebare pe care trebuie să vă puneți la început “De ce nu îmi place camera aceasta?”, iar răspunsul trebuie să îl daţi tot dumneavoastră.

Dacă va simţiţi că încăperea dumneavoastră a devenit prea familiară, atunci cea mai bună soluţie este de a o mobila, iar cu ajutorul site-urilor specializate în acest domeniu, articolele dumneavoastră de mobilier nu au fost niciodată mai uşor de accesat.