Cele mai sigure țări în care să călătorești în 2024

Cele mai sigure țări în care să călătorești în 2024

Europa domină topul celor mai sigure țări pentru călătorii în acest an, însă pe primul loc se află un stat de pe un alt continent.

Perioada post-pandemică a ridicat cererea de călătorie la nivel mondial, iar tot mai mulți oameni sunt atrași de destinații care oferă siguranță și o experiență unică.

Compania de asigurări nord-americană Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP) a publicat recent a noua ediție a raportului său anual care include clasamentul celor mai sigure țări din lume pentru turiști.

ADVERTISING

BHTP a chestionat 1.702 persoane și a folosit datele din Indexul Global al Păcii și evaluările de siguranță pentru călătorii ale Departamentului american de Stat, pentru a evalua factori de siguranță, precum măsurile de sănătate, terorismul și evenimentele meteorologice.

Raportul subliniază că prezența în clasament nu înseamnă că fiecare parte a unei țări este sigură și nici nu ține cont de potențiale dezastre naturale, relatează CNBC.

Canada a urcat pe primul loc după ce anul trecut a ocupat locul 6. Vremea în general rece și densitatea scăzută a populației au fost factorii decisivi pentru această evoluție. Berkshire Hathaway Travel Protection trece la minusuri incendiile de pădure care au afectat calitatea aerului în orașele din zonele focarelor.

ADVERTISING

Conform raportului The Better Life Index, Canada depășește cele mai multe țări la nivelul venitului mediu, educației, sănătății, calității mediului, satisfacției asupra vieții și legături sociale. Canadienii și-au evaluat satisfacția generală față de viața în țara lor cu 7 din 10, peste media OCDE (6,7).

Pe locul doi s-a clasat Elveția (locul 9 în 2023), urmată de Norvegia (locul 5 în 2023). Liderul de anul trecut, Olanda, ocupă acum locul 5.

Topul celor mai sigure țări pentru turiști anul acesta:

  1. Canada
  2. Elveția
  3. Norvegia
  4. Irlanda
  5. Olanda
  6. Marea Britanie
  7. Portugalia
  8. Danemarca
  9. Islanda
  10. Australia
  11. Noua Zeelandă
  12. Japonia
  13. Franța
  14. Spania
  15. Brazilia
ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇