Atenționare de călătorie pentru Grecia: E grevă generală în sectorul public

Atenționare de călătorie pentru Grecia: E grevă generală în sectorul public

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că joi, 21 septembrie 2023, sindicatele au anunţat o grevă generală în sectorul public, ca protest faţă de noul plan legislativ în domeniul muncii.

Potrivit MAE, conform anunţurilor sindicatelor, vor fi afectate activitatea aeroportuară (ca urmare a participării controlorilor de zbor la grevă) şi transportul public (autobuze, troleibuze), care va funcţiona doar în intervalul orar 09:00-21:00.

ADVERTISING

De asemenea, sunt anunţate demonstraţii de protest în capitala Atena şi în oraşele Salonic, Patras, Chania.

Pentru detalii legate de eventuale anulări ale zborurilor operate pe aeroporturile din Grecia, se recomandă cetăţenilor români să contacteze companiile de zbor şi agenţiile de turism.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

ADVERTISING

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.mae.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇