Jianu (IMM), despre salariul minim: Ar trebui să fie diferențiat. Una este competitivitatea în IT și alta este în agricultură

Jianu (IMM), despre salariul minim: Ar trebui să fie diferențiat. Una este competitivitatea în IT și alta este în agricultură
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Salariul minim ar trebui să fie diferenţiat, în funcţie de sector, pentru că una este competitivitatea în IT şi alta este în turism sau agricultură, este de părere preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu.

„Ar trebui să începem să discutăm de salarii minime diferenţiate, pentru că una este competitivitatea sectorului IT, de exemplu, şi alta este a turismului sau a agriculturii. Să schimbi regulile în timpul jocului pentru noi este foarte, foarte dificil”, a susţinut acesta.

ADVERTISING

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi majorat cu 10% de la 1 octombrie, la 3.300 de lei, conform unui proiect de hotărâre postat pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 milioane de salariaţi, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 28% din numărul total de salariaţi activi. De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei vor beneficia un număr de 1.867.588 salariaţi.

ADVERTISING

De asemenea, în domeniul construcţii, salariul minim brut va fi de 4.500 de lei, a anunţat miercuri, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

El a explicat că salariul minim în construcţii, având regim diferit de taxare, ceea ce reprezintă o modificare a Codului Fiscal, care a fost făcută prin OUG 168/2002, se va stabili prin proiectul de lege pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇