Scandal în PNL din cauza măsurilor fiscale: Strategia lui Ciolacu a funcționat. Noi i-am adus pe pesediști la guvernare și noi trebuie să îi dăm afară

Scandal în PNL din cauza măsurilor fiscale: Strategia lui Ciolacu a funcționat. Noi i-am adus pe pesediști la guvernare și noi trebuie să îi dăm afară

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat marţi că pachetul de măsuri fiscale prezentat public de Guvern afectează electoratul liberal şi l-a acuzat pe premierul Marcel Ciolacu de o strategie pentru ca PNL să deconteze.

„Nu am cum să fiu mulţumit pentru că provin din mediul de afaceri, cam ştiu care este efectul acestor măsuri direct de la sursă şi din punctul meu de vedere tot acest pachet fiscal loveşte cam 85-90% direct în mediul privat. Toată această gaură bugetară este aruncată în cârca mediului privat şi nu este corect, pentru că mediul privat aduce resurse la buget şi se confruntă cu cea mai grea perioadă, din cauza dobânzilor mari, a contractării economiei”, a spus Robert Sighiartău, la Prima News, despre pachetul fiscal cu care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea în Parlament. 

Deputatul PNL a afirmat că nu are cum să fie de acord cu aceste măsuri.

ADVERTISING

„Măsurile acestea afectează electoratul liberal. Din păcate, în acest moment, strategia aceasta a lui Ciolacu a funcţionat, de două luni de zile a aruncat pe piaţă tot felul de măsuri şi a lăsat PNL în faţă. Domnul Boloş este de bună credinţă dar a fost lăsat de Ciolacu în faţă tocmai pentru a deconta, el şi PNL, parte din măsurile care ne-au fost prezentate. Dacă vă uitaţi, pachetul seamănă sau este aproape identic cu ce a fost acum două luni de zile. Între timp am pierdut 2,1 miliarde de euro din PNRR şi asta din cauza lui Ciolacu că nu am reuşit să ducem reformele la capăt”, a completat Sighiartău. 

Deputatul PNL a mai spus că „a dus PNL într-o situaţie delicată, odată cu pierderea şi asumarea acestei ordonanţe”. 

„Nu am înţeles ce au spus colegii mei Dan Motreanu şi Rareş Bogdan, ce au vrut să spună cu am reuşit să facem ordonanţa asta mai digerabilă. Adică ne-am împuşcat de trei ori în picior, nu în piept? Nu sunt de acord cu acest punct de vedere. Întrebarea mea ca liberal şi se întreabă şi colegii din teritoriu, este ce măsuri sau ce aport a adus PNL în acest pachet fiscal tocmai ca să susţină mediul de afaceri”, a subliniat Robert Sighiartău. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Ciolacu vrea să aducă PNL într-o situație fără ieșire până în decembrie”

Deputatul PNL a acuzat că Ciolacu vrea să aducă PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să accepte liste comune şi că acesta vrea să ajungă preşedintele României, astfel că are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze în turul doi dacă ajunge cu George Simion.

„Strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune. Sper să nu se întâmple asta. Marcel Ciolacu vrea să ajungă preşedintele României, asta este clar, se vede cu ochiul liber, are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze în turul doi dacă ajunge cu George Simion şi cu AUR. A dus deja PNL într-o situaţie puţin jenantă în faţa electoratului şi a membrilor săi ca să accepte un pachet care v-am spus, nu aduce nimic bun pentru economia privată”, a continuat Sighiartău.

ADVERTISING

El a arătat că el este „împotriva formării unei alianţe cu liste comune dintr-un motiv foarte simplu, şi anume că PNL a pierdut deja foarte mult din această alianţă şi pe termen lung va fi pusă în pericol şi stabilitatea României”.

„Inclusiv politic PNL va pierde. Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară iar eu nu sunt de acord cu asta şi mă lupt pentru ca PNL să repare ce a stricat pentru că noi i-am adus pe pesedişti la guvernare şi noi trebuie să îi dăm afară. Eu cred că până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare”, a subliniat Sighiartău.

Întrebat dacă PNL trebuie să refacă alianţa cu USR, Sighiartău a confirmat precizând că sunt mai multe scenarii: „Oamenii sunt nemulţumiţi în teritoriu de această alianţă de guvernare pentru că vedeţi foarte clar, sunt primari targhetaţi de PSD şi sunt filiale care negociază cu totul”.

„Ciolacu a mințit, nu este în regulă să fie președintele României”

El a menţionat că nu crede în liste comune cu PSD pentru că nu sunt compatibili.

„Marcel Cioacu nu este în regulă să fie preşedintele României. Marcel Ciolacu de ceva timp aduce ghinion României, am mai spus-o şi o mai spun, dintr-un motiv simplu, nu este sincer. A mai şi minţit, ca să o spun pe aia dreaptă. A spus că nu majorăm taxe şi impozite. Aţi văzut că inclusiv în Ordonanţa asta introduce taxe şi impozite noi”, a arătat Sighiartău. 

Deputatul PNL a mai acuzat că tendința PSD de a abuza de putere este evidentă.

„PSD este un partid care îşi doreşte toată puterea, el nu este obişnuit să împartă puterea. Marcel Ciolacu, sau un preşedinte de genul lui Marcel Ciolacu, dacă ajunge la Cotroceni, e clar că nu îşi va mai respecta în primul rând înţelegerile pe care le-a avut şi avem istoric cu USL, PDL şi alte exemple de de genul asta şi există această tendinţă a PSD a a abuza de putere şi se vede cu ochiul liber”, a afirmat Robert Sighiartău.

„Uitaţi-vă în judeţene pe care le păstoresc ei, din sud, există tendinţa de a acapara tot ce înseamnă sistem de administraţie de la nivel local şi tocmai din această cauză avem unele instituţii care în acest moment sunt paralizate”, a mai spus el.

Află mai multe despre măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu - Impozite noi sau taxe majorate, eliminare de scutiri la privat și restricții pentru cine lucrează la stat


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇