Grindeanu: Îmi doresc să salvăm TAROM. N-am întâlnit instituție cu angajați mai mulți, neamuri între ei

Grindeanu: Îmi doresc să salvăm TAROM. N-am întâlnit instituție cu angajați mai mulți, neamuri între ei

Toată lumea îşi doreşte salvarea TAROM, dar în acest moment, cu acest număr de personal pe care îl avem, lucrurile nu stau în picioare economic, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Ministrul a subliniat că nu a întâlnit instituţie cu angajaţi mai mulţi, neamuri ei între ei, cum e la TAROM.

"Domnii de la sindicat prima oară ar trebui să vadă altele. Unu: că este supradimensionat numărul de angajaţi de la TAROM. Cum se încearcă să se facă ceva, cum o dăm într-o grevă. Doi: eu n-am întâlnit instituţie cu angajaţi mai mulţi, neamuri ei între ei, cum e la TAROM”, a declarat Grindeanu.

ADVERTISING

Acesta a punctat, referitor la iniţiativa sindicatului angajaţilor companiei de a solicita donaţii de "1 leu" pentru salvarea TAROM, că recomandă românilor "să nu dea".

”Campanie de tipul ăsta e frumos - "Dăm un leu pentru Ateneu", era în trecut o campanie de acest tip, dar hai să vedem partea cealaltă. E o chestiune care dă bine la presă, dar nu asta e soluţia. Scuzaţi-mă, un leu… Eu recomand românilor să nu dea ca să fiu mai clar, pentru ce strâng cei de la sindicat, că n-am încredere foarte mare", a spus Grindeanu.

ADVERTISING

Potrivit ministrului de resort, autorităţile de la Bucureşti se află în discuţii cu Comisia Europeană cu privire la un ajutor de stat acordat TAROM.

"Vă spun cât se poate de clar că îmi doresc să salvăm această companie. Toată lumea îşi doreşte. E un brand pe care nu putem să-l aruncăm la gunoi, dar trebuie să se aşeze pe criterii economice valide. În acest moment, cu acest număr de personal pe care îl avem la TAROM, lucrurile nu stau în picioare economic", a subliniat oficialul.

Acesta a adăugat că este posibil ca TAROM să aibă un nou manager general în următoarele două-trei săptămâni.

ADVERTISING

"Probabil, în următoarele două - trei săptămâni, vom avea un manager general care provine din zona aceasta, să zicem corporatistă, care nu are neapărat o legătură cu zona de de aviaţie, dar are foarte mare legătură cu modul în care se conduce o companie multinaţională. Poate că asta este soluţia pentru a ieşi din acest cerc vicios", a menţionat Sorin Grindeanu.

Sindicatul angajaţilor companiei a solicitat, marţi, în mod public tuturor membrilor de sindicat, angajaţi şi foşti angajaţi şi totodată tuturor cetăţenilor României, care încă mai cred în brandul TAROM, să susţină renaşterea acestei companii. Astfel, în perioada următoare sindicatul va susţine o activitate de donaţii pentru salvarea acestei companii şi una de subscripţie publică de acţiuni în vederea ajutorării companiei.

"Forma donaţiilor, conturile şi Prospectul de emisiune vor fi publicate conform legislaţiei în vigoare. Dai 1 RON! Salvezi TAROM!", se menţionează în comunicatul sindicaliştilor din TAROM, semnat de către preşedintele Sindicatului Unit TAROM (SUT), Narcis Pascu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇