Atenție, turiști! MAE își menține alerta de călătorie în Grecia, inclusiv în Thassos, Kefalonia, Zakinthos sau Lefkada

Atenție, turiști! MAE își menține alerta de călătorie în Grecia, inclusiv în Thassos, Kefalonia, Zakinthos sau Lefkada

MAE avertizează că se menţine riscul ridicat de producere a incendiilor în mai multe zone din Grecia.

”Autorităţile locale au anunţat, pentru perioada 23 – 24 august 2023, menţinerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie (gradul 4), pentru: regiunile Attica, Ahaia, Argos, Arcadia, Beotia, Corint, Evros, Fthiotida, Fokida, Kavala, Rodopi, Xanthi; insulele Thassos, Limnos, Lesvos, Kefalonia, Zakinthos, Lefkada, Samothtraki şi Evia”, transmite MAE.

Având în vedere că sunt în curs de desfăşurare deja mai multe incendii, MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.

ADVERTISING

Românilor care se află deja într-o zonă în care se manifestă un incendiu li se recomandă să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

MAE aminteşte că legislaţia elenă interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera astfel apariţia unui focar de incendiu.

Românii care observă producerea unui incendiu pot anunţa imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgenţă) sau 199 (serviciul de pompieri).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

ADVERTISING

MAE  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.orgwww.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇