Amsterdamul interzice canabisul în Cartierul Roșu și limitează programul bordelurilor

Amsterdamul interzice canabisul în Cartierul Roșu și limitează programul bordelurilor

În curând, va fi ilegal să fumezi canabis pe străzile din cartierul roșu din Amsterdam, conform noilor reglementări pe care administrația orașului a anunțat că le va implementa.

Legile vor intra în vigoare de la jumătatea lunii mai și urmăresc să îmbunătățească viața locuitorilor care s-au plâns de mult timp de perturbările cauzate de turiști. Măsurile îi vizează de asemenea și pe practicanții prostituției, care vor trebui să închidă bordelurile la ora 03:00, potrivit BBC.

Presa locală a relatat că aproape toți consilierii au susținut măsurile, pentru a reduce disconfortul pentru locuitori.

ADVERTISING

Consiliul local a anunțat, de asemenea, că restaurantele și barurile vor trebui să închidă cel târziu la 02:00 în zilele de vineri și sâmbătă și accesul vizitatorilor în Cartierul Roșu va fi interzis după ora 01:00.

În prezent, magazinele și barurile din Cartierul Roșu nu au voie să vândă alcool după ora 16:00 în zilele din intervalul joi-duminică, iar după intrarea în vigoare a noilor reguli vânzătorii nu vor avea voie să aibă la vedere băuturi alcoolice în acest interval.

Capitala olandeză atrage milioane de turiști pe an pentru cafenelele sale și binecunoscutul Cartier Roșu, dar localnicii s-au plâns că a crescut numărul dealeri-lor și că abuzul de droguri și alcool a dus la o creștere a ratei criminalității.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform legislației actuale din Țările de Jos, deținerea, producerea sau traficul de droguri constituie o infracțiune. Cu toate acestea, olandezii au o „politică de toleranță” care permite cafenelelor să vândă canabis în condiții stricte. Una dintre aceste condiții este să nu provoace prin activitatea lor tulburarea ordinii publice.

Pe lângă noile legi, Consiliul din Amsterdam va lansa în primăvară o campanie intitulată „Stai departe”, ce se adresează în special turiștilor care călătoresc în capitală pentru droguri, alcool și sex.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇