O petrecere cu peste 1.300 de tineri a fost organizată la Amsterdam de Guvern. Scopul e ştiinţific (Video)

O petrecere cu peste 1.300 de tineri a fost organizată la Amsterdam de Guvern. Scopul e ştiinţific (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

1.300 de persoane au dansat împreună, sâmbătă, la o petrecere organizată chiar de autoritățile olandeze.

Este vorba de unul dintre numeroasele experimente sociale organizate în Amsterdam de Fieldlab, un grup format de Guvern împreună cu industria de divertisment.

Cei 1.300 de participanți au fost împărțiți în cinci grupuri, fiecare trebuind să respecte alt set de reguli, potrivit ABC 7 News.

Unii au purtat măști de protecție, alții au fost încurajați să țipe și să se manifeste cât mai zgomotos. Cu toții au purtat senzori pentru a putea fi observat cât contact au avut cu ceilalți participanți.

ADVERTISING

Pentru petrecere Guvernul a angajat-o ca DJ pe Lady Bee. ”Sunt extrem de entuziasmată. E ceva aproape de normalitate”, a spus aceasta.

Olanda este celebră pentru festivalurile sale de muzică electronică, industrie cotată la 8 miliarde de dolari. Doar la faimosul The Amsterdam Dance, care e programat anul acesta pentru octombrie, vor pune muzică peste 2.000 de DJ în 80 de cluburi.

ADVERTISING

Speranța este ca experimentul din această sâmbătă să determine care sunt regulile care îi vor proteja cel mai mult pe participanți, astfel încât această industrie să își poată relua activitatea, după un an de pandemie de COVID-19.

În cadrul experimentului a fost observat comportamentul participanților și cât de mult au respectat aceștia regulile impuse.

ADVERTISING

Toți participanții au trebuit să prezinte un test negativ de COVID și pentru eveniment Guvernul a făcut o tragere la sorți la care au participat peste 100.000 de oameni. Petrecăreții vor fi din nou testați la 5 zile de la participare.

Fieldlab a mai făcut experimente de acest gen, pentru alte industrii. Astfel, au fost organizate conferințe, meciuri de fotbal sau spectacole de teatru. În urma acestor teste, puțini dintre participanți s-au infectat ulterior cu Sars-CoV-2 și nici nu se știe clar de unde au contractat virusul.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇