WTA prezintă "5 lucruri de știut despre Gabriela Ruse"

WTA prezintă "5 lucruri de știut despre Gabriela Ruse"

Asociația de Tenis Feminin (WTA) i-a făcut o amplă prezentare Gabrielei Ruse înaintea meciului cu Iga Swiatek, din turul doi al turneului de la Roma.

Gabriela Ruse a avut parte ieri de o surpriză neașteptată la Roma, unde a ajuns pe tabloul principal la simplu din postura de lucky loser, terminând ziua cu… două vitorii!

Prima la simplu, cu Shelby Rogers, iar cea de-a doua la dublu, unde o are parteneră pe Marta Kostyuk.

Acum, Gabriela Ruse (24 de ani, locul 57 WTA) se află în fața celui mai dificil test din carieră, o întâlnire cu liderul clasamentului WTA, Iga Swiatek.

ADVERTISING

Înaintea confruntării cu Iga Swiatek, neînvinsă de 23 de meciuri, WTA prezintă "5 lucruri de știut despre Gabriela Ruse":

  1. A ales tenisul în detrimentul cântatului

"Am avut de ales între cântat și tenis. Eram o cântăreață foarte, foarte, foarte bună. Vocea mea era ca a unei soprane. Mama m-a întrebat ce vreau să fac cu viața mea pentru că faci atâtea lucruri și nu ai timp de nimic. Așa că trebuie să alegi între cântat și tenis. Am spus: 'Uite, mamă, nu pot sta trei ore pe scaun și să cânt'. Așa că am ales tenisul" - Gabriela Ruse

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  1. Idolul ei este Simona Halep

"Simona este idolul meu, de aceea mă bate atât de rău. E greu să joc împotriva idolului rău. Dar o voi învinge odată. De aceea exersez și lupt, pentru că trebuie să-mi înving idolul. Este o persoană grozavă și avem o relație bună. Am învățat atât de multe de la Simo" - Gabriela Ruse

  1. Ascensiunea ei a fost declanșată de o tragedia în familie

Gabriela a câștigat 12 meciuri consecutive în vara trecută, după decesul unui membru din familie.

"Am rezervat biletele și aveam de gând să mă întorc în România, dar pentru prima dată în viața mea am spus că voi juca Hamburg. Am plâns, am fost tristă. Dar trebuie să-mi fac treaba și să-mi trăiesc viața. Nu mă pot opri tot timpul când i se întâmplă ceva altcuiva. Sunt o fată cu o inimă mare și îmi pasă de oameni în jurul meu și uneori nu e bine pentru mine" - Gabriela Ruse

ADVERTISING
  1. Nu prea are noroc

Tranziția ei la nivelul profesionist a fost afectată de accidentări și de lipsa de îndrumare.

  1. A câștigat primul mec împotriva unei jucătoare din Top 10 WTA în luna februarie

În ianuarie, Ruse a suferit o nouă accidentare, rupându-și un ligament la încheietura mâinii, la antrenamentele pentru Australian Open. Dar când s-a întors pentru primul ei meci la Dubai Duty Free Tenis Championships, Ruse a eliminat-o pe Paula Badosa în primul tur, pentru prima ei victorie împotriva unei jucătoare din Top 10.

Gabriela Ruse joacă miercuri, de la ora 16:00 - ora României, cu Iga Swiatek în turul doi de la Italian Open 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇