Veste excelentă pentru România înaintea EURO 2024: Thibaut Courtois ratează turneul final

Veste excelentă pentru România înaintea EURO 2024: Thibaut Courtois ratează turneul final

Naționala Belgiei va lipsită de un fotbalist important la EURO 2024, turneu final unde face parte din grup E, alături de România, Slovacia și o adversară care va veni din play-off-ul de calificare, cel mai probabil Ucraina.

Thibaut Courtois (31 de ani), portarul lui Real Madrid, a declarat într-un interviu că va rata EURO 2024 deorece dorește să facă recuperarea ca la carte și să fie 100% pentru sezonul viitor.

Courtois s-a accidentat grav la genunchi la începutul acestui sezon și lipsește deja de câteva luni buni, după ce a suferit o ruptură de ligamente încrucișate. El estimează că va reveni pe teren în luna mai 2024, la finalul actualei stagiuni din fotbalul european.

ADVERTISING

"Din cauza accidentării nu voi fi prezent la EURO 2024. Nu pot spune o dată exactă la care voi reveni pe teren. Trebuie să îmi revin. Dacă sunt norocos, voi reveni pe teren în luna mai, dar nu voi putea să dau totul pentru a fi prezent la EURO", a spus Thibaut Courtois într-un interviu, citat de jurnalistul italian Fabrizio Romano.

Thibaut Courtois a strâns 102 meciuri naționala Belgiei, pentru care a debutat în noiembrie 2011.

Vestea că Thibaut Courtois ratează prezența EURO 2024 poate fi una bună pentru naționala României, care scapă de un adversar redutabil în lupta din grupele competiției găzduite de Germania.

ADVERTISING

EURO 2024 se desfășoară între 14 iunie și 14 iulie 2024.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!