Selecționerul Belgiei a remarcat doi jucători români după tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

Selecționerul Belgiei a remarcat doi jucători români după tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

Belgia este adversara pe care România a primit-o din prima urnă valorică la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024, de sâmbătă seara, de la sediul Filarmonicii din Hamburg.

Selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco a lăudat câțiva jucători ai naționalei României, nuanțând în același timp faptul că formația pe care o antrenează este favorita acestei grupe E, alături de Slovacia și de o țară care va veni de la barajul B al Nations League.

Tedesco spune că naţionala României este o echipă tânără şi talentată şi i-a menţionat pe Ianis Hagi şi Radu Drăguşin: “România a câştigat grupa în faţa Elveţiei. Este o echipă foarte tânără şi foarte talentată, cu câţiva jucători interesanţi, cum ar fi Hagi, un nume mare, fiul lui Gheorghe. Dar nu este doar el: Drăguşin, de exemplu, este un fundaş central solid. Ca să menţionez doar câteva nume, dar deja îi cunosc puţin. Ar fi ciudat să spunem că, pe hârtie, nu suntem favoriţi în această grupă. Pare mai uşoară decât Grupa B (n.r.: Spania, Croaţia, Italia şi Albania), dar cu toţii suntem în fotbal de suficient timp pentru a şti că hârtia nu este adevărul, iar hârtia nu este terenul", a afirmat selecționerul belgian pentru cotidianul La Libre.

ROMANIA - BELGIUM 2-1 (1993 World Cup Qualifier)..mp4

Ultima dată, România a înfruntat Belgia în 2012, într-un meci amical, în care am învins cu scorul de 2-1 pe Arena Națională din București. Au fost 12 partide directe cu dracii roșii, iar scorul e egal la victorii, 5-5, înregistrându-se și două remize. Doar două meciuri oficiale am jucat cu Belgia în istorie, ambele în preliminariile CM 1994, când am învins acasă în Ghencea cu 2-1, iar în deplasare echipa condusă de Anghel Iordănescu a pierdut cu 1-0.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!