Veste excelentă pentru Rapid București. Depinde doar de ea pentru calificarea în optimile Champions League

Veste excelentă pentru Rapid București. Depinde doar de ea pentru calificarea în optimile Champions League

Rapid București a primit o veste nesperată după disputarea primelor meciuri din ultima etapă a fazei grupelor principale din Liga Campionilor la handbal feminin.

Gruparea maghiară Ferencvaros a pierdut dramatic cu Metz, scor 24-25, reuşind o revenire de senzaţie în partea secundă, dar insuficientă însă până la final. Sportivele din Ungaria au ratat ultimul atac, cu un egal ele putând obține calificarea matematică mai departe.

Așadar, Rapid este la mâna ei acum și joacă acasă în fața unei Săli Polivalente din Mioveni arhipline, duminică de la ora 17 cu danezele de la Esbjerg. Cu o victorie, Rapid merge în optimi. În urmă cu un an, giuleştencele le-au învins pe daneze cu 34-32.

ADVERTISING

De partea cealaltă, CSM București are șansa calificării direct în sferturi, gruparea campioană a României evoluând duminică de la 15 tot cu o formație din Danemarca, Odense. Este duelul direct pentru locul doi al grupei A, câștigată deja de Gyor. CSM s-a impus în tur acasă cu 28-24 și are nevoie de victorie acum și în Scandinavia, pentru a termina grupa pe 2 și a merge direct în faza sferturilor de finală.

2018 este ultimul an în care CSM Bucureşti a evoluat în Final Four. Ar exista şi un scenariu prin care Rapid joacă împotriva lui CSM Bucureşti în play-off. Astfel, dacă CSM încheie pe locul 3 din grupa A şi Rapidul pe locul 6 în grupa B, cele două rivale se întâlnesc în meci direct.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇