Rapid București, victorie excepțională în fața campioanei Europei, în Champions League

Rapid București, victorie excepțională în fața campioanei Europei, în Champions League

Vicecampioana României, Rapid București a învins campioana Europei la handbal feminin, Vipers Kristanstad, din Norvegia, la capătul unui meci dramatic, decis de o lovitură de la 7 metri primită în ultima secundă.

Cu 30-29 a învins Rapidul, total nescontat, și înainte de meci, dar și după primul sfert de oră, când Vipers domina total întâlnirea de la Sala Polivalentă, mergând chiar și la un avans pe tabelă de 7 goluri, scor 11-4!

Rapidistele s-au montat unele pe altele până la finalul primului mitan, ducând scorul la un decent 11-13. Dar nimeni nu avea să prevadă furtuna de după pauză, când Rapid, cu un atac în mare vervă, cu o Eliza Buceschi în mare formă, a preluat ea inițiativa în acest joc.

Vipers a început să șchioapete în defensivă, a început să facă gafă după gafă, iar Rapidul avea la un moment dat și 3 goluri avans. Norvegiencele și-au adus totuși aminte că sunt campioanele Europei și au avut un forcing pe final, ducând scorul la 29-28.

ADVERTISING

Rapid a egalat însă prin Fraga Fernandez, a rezistat unui ultim atac, și pe final a primit un 7 metri după o consultare a VAR-ului. Acolo, sârboaica Janusevici a avut nervii tari și a închis tabela într-o atmosferă ca pe Giulești.

Este a doua victorie la rând pentru Rapid în Liga Campionilor, după cea din runda trecută cu Krim.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇