Verdictul specialistului pentru cea mai controversată fază a meciului Belgia - România de la EURO 2024

Verdictul specialistului pentru cea mai controversată fază a meciului Belgia - România de la EURO 2024

Fostul arbitru internațional Cristi Balaj a încercat să aducă lumină în legătură cu o fază care a suscitat multe discuții după eșecul României la EURO 2024, scor 0-2 în fața Belgiei, sâmbătă seara la Koln.

Echipa națională rămâne totuși lidera grupei, având un golaveraj superior celorlalte 3 rivale, 3-2. La capătul partidei, în studioul de analiză de la ProTV, Ciprian Marica, fostul mare atacant al României, a dezvăluit faptul că a avut o discuție cu Cristi Balaj, în legătură cu al doilea gol al belgienilor, al lui Kevin De Bruyne.

ADVERTISING

În minutul 80, starul lui Manchester City a marcat după o demarcare slabă a lui Andrei Burcă, de Bruyne marcând după o alunecare, el lovindu-l apoi pe portarul Florin Niță, care a rămas întins pe gazon, reclamând un fault în atac al fotbalistului belgian.

”Mi-a scris Cristi Balaj imediat după joc vis-a-vis de golul al doilea marcat de De Bruyne. Spune că este fault, este imprudență, De Bruyne se duce cu talpa pe genunchiul și spune că ar putea fi fault în atac.

Balaj îmi scrie așa: ’A jucat mingea într-o manieră imprudentă, asta e la regulament’. Să ne uităm atent, vine cu talpa pe tibia lui Niță. Penalti nu cred că a fost, e un contact corp la corp. Așa spune un arbitru, tind să cred și să iau în seamă”, a spus Ciprian Marica la Studio EURO 2024, de la televiziunea mai sus amintită.

ADVERTISING

De asemenea, o altă fază discutabilă a avut loc în minutul 65, când fundașul Wout Faes a respins un balon direct în mâna coechipierului Youri Tielemans, care avea brațul depărtat de corp. Centralul Marciniak nu a fost alertat de VAR la această fază.

România va termina grupa miercuri seara, de la ora 19, într-un meci capital cu Slovacia, în care obligatoriu trebuie să nu pierdem pentru a prinde optimile de finală de la EURO.

D.A.

ADVERTISING
PROGRAM ȘI REZULTATE

FAZA GRUPELOR

14 iunie

15 iunie

16 iunie

17 iunie

18 iunie

19 iunie

20 iunie

21 iunie

22 iunie

23 iunie

24 iunie

25 iunie

26 iunie

OPTIMI DE FINALĂ

29 iunie

30 iunie

1 iulie

2 iulie

SFERTURI DE FINALĂ

5 iulie

6 iulie

SEMIFINALE

9 iulie

10 iulie

Zile de pauză pe 11, 12 și 13 iulie

FINALA EURO 2024

14 iulie


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!