Verdictul lui Adrian Porumboiu după arbitrajul de la finala Cupei Mondiale: "Am văzut foarte multe comentarii"

Verdictul lui Adrian Porumboiu după arbitrajul de la finala Cupei Mondiale: "Am văzut foarte multe comentarii"

Adrian Porumboiu a analizat arbitrajul polonezului Szymon Marciniak de la finala Cupei Mondiale.

Fostul arbitrul român consideră că Marciniak a judecat corect fazele care au dus la acordarea loviturilor de la 11 metri.

"Am văzut foarte multe comentarii. Cine l-a pus pe Dembele să îi agațe picioul lui Di Maria? 11 metri clar. Și în cealaltă parte a venit o fază trasă la indigo în care a dat 11 metri pentru Franța. Nu intră în discuție arbitrajul", a spus Porumboiu pentru Fanatik.

În schimb, Porumboiu spune că golul marcat de Lionel Messi în prelungiri trebuia anulat deoarece în teren se aflau mai multe rezerve ale Franței.

ADVERTISING

"Conform regulamentului, e clar. Sunt corpuri străine cum s-ar spune. Da, trebuia să vadă cineva, să anunțe arbitrul, să îi elimine. Sigur pe partea aceea era al 4-lea oficial. Când orice corp străin intră în teren, jocul trebuie oprit. Arbitrul nu a văzut. Ce putea să facă?", a completat Porumboiu.

Vezi și: L'Equipe: Iată motivul pentru care golul lui Messi din prelungiri trebuia anulat

Argentina a învins Franța la loviturile de departajare în finala Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar.

Scorul în timpul regulamentar a fost 2-2 și 3-3 după prelungiri, astfel că s-a ajuns la executarea loviturilor de la 11 metri, unde sud-americanii s-au impus cu 4-2.

ADVERTISING

Golurile au fost marcate de Messi (min.23 - penalti și min.108) și Di Maria (min.36) pentru câștigători, respectiv Mbappe (min.80 - penalti, min.81 și min.118 - penalti) pentru învinși.

La penaltiuri, Messi, Dybala, Paredes și Montiel au marcat pentru Argentina, în timp ce Mbappe și Kolo Muani au punctat pentru Franța, iar Coman și Tchouameni au ratat din tabăra francezilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇