Urnele din UEFA Champions League pentru tragerea la sorți a fazei grupelor din următorul sezon

Urnele din UEFA Champions League pentru tragerea la sorți a fazei grupelor din următorul sezon

După triumful celor de la Manchester City în finala de sâmbătă seara cu Inter, scor 1-0 la Istanbul, urnele pentru tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor 2023-2024 au fost ca și stabilite.

Astfel, după victoria cetățenilor, a fost eliberat un loc în prima urnă valorică, urna capilor de serie, unde cetățenii se aflau deja din postura de campioni ai Angliei. Iar beneficiara este norocoasa Feyenoord, campioana Țărilor de Jos. care va fi și ea în prima urnă valorică.

Se cunosc în acest moment 26 din cele 32 de participante ale sezonului viitor de Champions League, cele 6 rămase urmând să fie cunoscute după meciurile din preliminarii. Primele 2 urne sunt clar stabilite deja și ele arată în felul următor:

ADVERTISING

Urna 1: Manchester City, Sevilla, Barcelona, Napoli, Bayern Munchen, PSG, Benfica, Feyenoord.

Urna 2: Real Madrid, Manchester United, Inter, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Leipzig, Porto, Arsenal.

Celelalte urne vor fi stabilite complet după efectuarea partidelor din preliminarii, însă la o primă vedere și la alegerea celor mai bune 6 echipe în funcție de coeficientul UEFA, urnele 3 și 4 ar arăta cam așa:

Urna 3: Shakhtar Donetsk, RB Salzburg, AC Milan, Lazio, Steaua Roșie, *Dinamo Zagreb, *Rangers, *Braga.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urna 4: Real Sociedad, Celtic, Newcastle, Union Berlin, Lens, *Galatasaray, *Copenhaga, *Young Boys.

Dacă am lua ca etalon grupele de mai sus, o eventuală grupă a morții ar putea arăta cam așa: Manchester City, Real Madrid, Milan și Lens.

„Cetăţenii” au încasat pentru victoria din finala de la Istanbul suma de 19,8 milioane de euro de la UEFA. Pe parcursul competiţiei, Manchester City a mai obţinut peste 61 de milioane de euro.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!