Un tânăr fotbalist de doar 16 ani a murit în războiul din Ucraina

Un tânăr fotbalist de doar 16 ani a murit în războiul din Ucraina

Un tânăr fotbalist de doar 16 ani a încetat din viață în timpul războiului care are loc acum în Ucraina, o țară invadată de trupele rusești de peste 15 zile.

Dmytro Yevdochenko avea 16 ani și a fost ucis într-un bombardament în timp ce era evacuat din orășelul Brovary, de lângă Kiev. Yevdochenko era un fotbalist talentat ce aparținea de clubul Atlet Kiev. Brovary este un orășel situat lângă Kiev, mai exact în suburbia de est a Capitalei.

Copilul a murit împreună cu mama sa, după ce rușii au deschis focul asupra civililor, cei doi fiind în mijlocul unui grup care încerca să se evacueze din această zonă de foc prin intermediul coridoarelor umanitare, după cum anunță portalul football.ua.

ADVERTISING

Despre un alt fotbalist se știe faptul că este dat dispărut de peste 2 săptămâni, e vorba de Yuri Tsapiy, mijlocașul Viktoriei Mykolaivka, în vârstă de 27 de ani.

Amintim că suntem în ziua a 18-a de război în Ucraina, în prezent forțele rusești intensifică atacurile în regiunea Liov, iar autoritățile ucrainene acuză Rusia, chiar duminică, de faptul că s-au folosit bome cu fosfor în regiunea separatistă Lugansk.

LIVE Ziua 18 de război: Rușii intensifică atacurile în regiunea Liov, secretarul general NATO avertizează că Rusia ar putea folosi arme chimice

ADVERTISING

O altă dramă din lumea sportului în cadrului războiului din Ucraina s-a întâmplat pe 1 martie, când biatlonistul de 20 de ani de la nord de România ​Yevhen Malyshev a murit în luptă după ce ţara sa a fost invadată de către Rusia.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!