FIFA a anunțat sancțiunile pentru Rusia | Polonia, total nemulțumită: "Este inacceptabil"

FIFA a anunțat duminică seară sancțiunile pentru Rusia, după invadarea Ucrainei.

Forul mondial a hotărât ca naționala Rusiei să evolueze sub numele de „Football Union of Russia (RFU)”, precum și ca meciurile de „acasă” să fie jucate pe teren neutru și fără spectatori, de asemenea și ca Rusia să nu organizeze nicio competiție internațională.

Pedepsele dictate de FIFA nu sunt însă pe placul Poloniei, următoarea adversară a Rusiei, care anunță că nu intenționează să se prezinte la meciul din play-off-ul pentru Cupa Mondială din 2022.

ADVERTISING

"Decizia FIFA este total inacceptabilă. Nu ne interesează să participăm la acest joc de apariții. Poziția noastră rămâne intactă: Naționala Poloniei NU va JUCA cu Rusia, indiferent care este numele echipei", a tunat președintele Federației de Fotbal din Polonia, Cezary Kulesza.

Ulterior, el a revenit cu o altă postare pe Twitter, prin care le-a cerut și celorlalte Federații din Europa să refuze să joace cu Rusia.

"Din cauza deciziei rușinoase a FIFA, Federația poloneză a trimis astăzi o scrisoare tuturor federațiilor din Europa. Ne-am prezentat poziția și le-am încurajat să ne stea alături. Pentru că numai uniți vom fi puternici. Fără indulgență pentru agresiunea rusă împotriva Ucrainei", a mai scris acesta.

Meciul dintre Rusia și Polonia este programat pe 24 martie, la Moscova, iar câștigătoarea ar urma să înfrunte învingătoarea meciului dintre Suedia și Cehia pe 29 martie, la Moscova sau Chorzow.

ADVERTISING

Câștigătoarea avansează la Cupa Mondială din Qatar.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇