Un nume mare al tenisului mondial o susține pe Simona Halep: Toată lumea știe că este o luptătoare

Un nume mare al tenisului mondial o susține pe Simona Halep: Toată lumea știe că este o luptătoare

Simona Halep este suspendată pe termen nelimitat și va mai trebui să aștepte încă o lună până la audierea sa în procesul cu ITIA, după ce agenția respectivă i-a mai aruncat o acuzație de dopaj, referitoare la nereguli ivite în pașaportul biologic al sportivei noastre.

Un fost nume mare al tenisului mondial feminin, Jelena Dokici, fost loc 4 mondial WTA, câștigătoare a 6 turnee în palmares, a vorbit și ea despre situația româncei, pe care a apărat-o, spunând despre ea lucruri frumoase. Stabilită acum în Australia, ea crede că situația Simonei este cea mai gravă prin care trece un fost lider mondial:

ADVERTISING

"Asta înseamnă că ceva se întâmplă de ceva timp (n.r.: amânarea pentru a 3-a oară a audierilor). Ea a spus de la început că e vorba de un caz de contaminare, dar noile probe pot demonstra ceva diferit. Acestea sunt cele mai mari probleme de dopaj pe care le-a avutvreodată un fost lider mondial. Eu o cunosc pe Simona. Toată lumea din circuit știe că este o luptătoare și că e competitivă. Ea a luptat întotdeauna să fie într-un sport curat. Pentru ea, reputația și numele înseamnă foarte mult, mai mult decât titlurile de Grand Slam câștigate", a punctat Dokici într-un interviu pentru cei de la The Sunday Morning Herald.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Halep a ieșit pozitiv la un test anti-doping realizat la US Open 2022, în august, după ce a fost eliminată în primul tur de la Flushing Meadows, descoperindu-i-se roxadustat în probele biologice, o substanță puternică, folosită în tratamentul anemiilor severe.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!