Un nou stadion modern în România, pentru o echipă legendară. Ar putea costa aproape 50 de milioane de euro și va avea și hotel

Un nou stadion modern în România, pentru o echipă legendară. Ar putea costa aproape 50 de milioane de euro și va avea și hotel

O echipă de tradiție din România ar putea beneficia în curând de un stadion modern, dacă planurile primăriei se vor concretiza întocmai.

Aflată pe ultima poziție în Liga 1, FC Argeș ar urma să evolueze pe un nou stadion, în locul actualului, ”Nicolae Dobrin”.

Proiectul stadionului nou a fost confirmat de primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

”Dimineaţă am vorbit cu proiectantul, iar proiectul va fi gata până în 31 ianuarie. Iar cei de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) mi-au promis că în trei săptămâni îl evaluează. Valoarea totală a proiectului va fi sub 50 de milioane de euro.

ADVERTISING

Hotelul care era proiectat iniţial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. Iar în felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei”, a declarat edilul, citat de Digi Sport.

Actuala capacitate a stadionului este de 15.000 de locuri, însă recordul de asistență a fost de 28.000 de spectatori, la partida cu Nottingham Forest, din ediția 1979-80 a Cupei Campionilor Europeni.

Printre marile succese ale lui FC Argeș care au avut loc aici se numară victoriile din anii 70 cu Real Madrid, Valencia și AEK Atena.

ADVERTISING

Stadionul a fost inaugurat în 1964.

Mari schimbări la FC Argeș

Vestea vine după ce, recent, Jean Vlădoiu a fost numit în conducerea clubului, iar Mihăiță Ianovschi a fost instalat antrenor. De asemenea, căpitanul Andrei Prepeliță s-a retras și va fi director sportiv, iar la echipă au fost aduși trei jucători de la Craiova sub formă de împrumut, printre care și Andrei Ivan.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇