Un fost mare fotbalist ucrainean, consternat după ce a plecat pe front: "Părinții ruși nu mă cred! Zic că avem fasciști și naziști"

Un fost mare fotbalist ucrainean, consternat după ce a plecat pe front: "Părinții ruși nu mă cred! Zic că avem fasciști și naziști"

Fostul mare fotbalist ucrainean Oleksandr Aliyev s-a alăturat armatei din dorința de a opri invazia Rusiei.

Ajuns la 37 de ani, fostul internațional ucrainean a luat mitraliera și este gata să își apere țara cu orice preț.

El s-a născut în Rusia însă, țară în care părinții săi locuiesc în continuare. Iar durerea pe care o are este legată de faptul că părinții săi au fost spălați pe creier de televiziunile din Rusia și nu îl cred că în Ucraina are loc un adevărat război. Din perspectiva lor, Rusia a invadat Ucraina ca să o scape de fasciști, naziști și hoți - așa cum dictează propaganda lui Vladimir Putin.

ADVERTISING

"Prima dată după ce a izbucnit războiul am vorbit cu părinții mei. Acum nu mai vorbesc cu ei. Se uită la TV în Rusia și văd totul complet diferit. Că avem fasciști, naziști, hoți. Da, se fură în Kiev și încercăm să îi combatem. Le-am spus ce am văzut, că s-a tras spre mine, dar că nu mă tem.

Voi continua să îmi apăr țara. Vreau ca în această țară copiii mei să crească în pace și să nu văd lacrimi în ochii lor, ci bucurie și zâmbete. Dar părinții mei nu mă cred și asta este cel mai trist lucru! Nu vreau să încerc să demonstrez nimic nimănui. Am luat mitraliera datorită unui prieten care m-a invitat. Dorm 4 ore pe zi și apoi din nou la treaba", a spus Aliyev pentru Sport.ua.

ADVERTISING

Oleksandr Aliyev a disputat 28 de meciuri în naționala Ucrainei și a marcat 6 goluri.

El a evoluat la nivel de club pentru echipe precum Dinamo Kiev și Lokomotiv Moscova. Era un executant excelent de lovituri libere.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!