UEFA pregătește un program infernal pentru naționala Israelului în luna noiembrie - presă

UEFA pregătește un program infernal pentru naționala Israelului în luna noiembrie - presă

Israelul este în plin război în Orientul Mijlociu cu forțele Hamas, iar acum naționala statului Țării Sfinte are mari probleme în preliminariile EURO 2024, acolo unde suntem colegi de grupă de calificare.

Meciurile de joi și duminică au fost amânate, cele cu Elveția de acasă și cu Kosovo din deplasare, însă UEFA pune la punct în aceste zile un plan prin care echipa în alb-albastru ar putea fi net dezavantajată.

Gruparea antrenată de selecționerul Elon Hazan ar urma să joace 4 meciuri în luna noiembrie, după cum susține cotidianul Fanatik. UEFA vrea să aglomereze toate meciurile Israelului în noiembrie pentru ca toate țările să termine în această lună de toamnă preliminariile. Pentru ca nimeni să nu mai fie decalat să joace în decembrie. Există și un precedent pe temă, când Ucraina a disputat 5 meciuri într-o perioadă scurtă, din cauza invaziei Rusiei în teritoriul de la nord de România.

ADVERTISING

Concret, Israel va fi programată să joace restul de 4 jocuri în perioada 12 - 21 noiembrie astfel: cu Kosovo (12 noiembrie, în deplasare), Elveţia (15 noiembrie, teren neutru), România (18 noiembrie, teren neutru) şi Andorra (21 noiembrie, în deplasare).

În iunie 2022, Ucraina a jucat 5 meciuri într-o perioadă la fel de scurtă de timp, în 13 zile.

România mai are 3 meciuri de disputat, cu Andorra, Israel și Elveția. Tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024 va avea loc pe 2 decembrie anul curent.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!