Ucraina speră la o calificare directă la Campionatul Mondial din Qatar: "Ar fi o victorie a bunului simț"

Ucraina speră la o calificare directă la Campionatul Mondial din Qatar: "Ar fi o victorie a bunului simț"

Ucraina este în miezul unei invazii de către Rusia de circa 40 de zile, un plin război pe teritoriul său care a lăsat în urma sa mii de victime, blocuri distruse, spitale sfărâmate, maternități rase de pe fața pământului și nu numai.

Țara de la nord de România ar fi trebuit să joace un baraj cu Scoția în luna martie, însă acesta a fost amânat pentru luna iunie. Învingătoarea acestui meci va mai juca un baraj cu Țara Galilor, cu miza pe masă biletele pentru Qatar.

Totuși, Oleksiy Mykhaylychenko, vicepreședintele Federației Ucrainene de Fotbal, consideră că FIFA ar trebui să ia în calcul calificarea directă a țării sale la Cupa Mondială.

Mykhaylychenko a vorbit despre această cerință a Ucrainei, în contextul războiului cu Rusia, decizia fiind una de bun simț în opinia sa, pe plan moral, psihologic sau politic: "Nu este o situație oportună pentru a juca, dar avem o șansă importantă de a ajunge la Cupa Mondială. Dacă va fi decisă calificarea directă a Ucrainei, ar fi o victorie a bunului-simț. Astăzi, nu numai că avem nevoie de atenția lumii, dar cred că și lumea are nevoie de atenția noastră. Această situație depășește standardele fotbalului, dar cred că va fi bine pentru toată lumea ca Ucraina să fie la Cupa Mondială. Nu doar din punct de vedere fotbalistic, ci și din punct de vedere politic, moral, psihologic", a declarat oficialul în galben-albastru pentru sport.ua.

ADVERTISING

Alte două baraje mai sunt de disputat, pe lângă acesta european, e vorba de meciul dintre Costa Rica și Noua Zeelandă, dar și meciul dintre Peru și învingătoarea dintre Australia și Emiratele Arabe.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!