Tempestini a relansat lupta în Campionatul Național de Raliuri

Tempestini a relansat lupta în Campionatul Național de Raliuri

Campion național absolut de 6 ori în ultimii 7 ani în România, Simone Tempestini a revenit în forța în lupta pentru un nou titlu după ce s-a impus fără emoții în Raliul Sibiului, a cincea rundă a sezonului în curs. Clujeanul abandonase în precedentele două raliuri, iar Sebastian Barbu și Andrei Gîrtofan luaseră un avans considerabil în curs spre marele trofeu.

Pe un model Skoda Fabia Rally 2 și cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a câștigat 8 dintre cele 9 probe speciale ale Raliului Sibiului, iar la final a avut un avantaj de 4 minute, 39 se secunde și 3 zecimi în fața lui Bogdan Marișca, ocupantul poziției secunde și totodată colegul său de la Napoca Rally Academy. Pentru Marișca este primul raliu după accidentul din Maramureș, acesta alegând în același timp să schimbe și modelul mașinii de concurs, astfel că la startul din weekend a fost prezent la volanul unei Skoda Fabia Rally2.

ADVERTISING

Podiumul de la Sibiu a fost completat de Andrei Gîrtofan, cel care a revenit după această etapă pe prima poziție în clasamentul general al campionatului. Lider înaintea rundei și totodată favorit local, Sebastian Barbu a fost pe 2 în majoritatea timpului, dar o pană pe a opta probă specială l-a scos din calcule și a încheiat abia pe 4.

Astfel, în acest moment, după cinci runde, Gîrtofan jr este pe 1 la general cu 158,2 puncte, urmat de Barbu, cu 153,6 puncte, în timp ce Tempestini vine din urmă, cu 119 puncte. Deși sunt 9 etape, clasamentul final se realizează pe baza celor mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam.

ADVERTISING

Norbert Maior (Peugeot 208 R2) a fost din nou surpriza plăcută din Top 10, fiind singurul fără o mașină cu configurație Rally2/R5 care s-a “infiltrat” în vârful clasamentului. Pe 8 după ce inițial încheiase pe 6, dar a primit o penalizare de un minut, brașoveanul a obținut o victorie categorică la 2 Roți Motrice, dar și la RC4.

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va fi Raliul Moldovei Bacău, tot pe macadam, în perioada 5-7 august.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇