Cum vede Ash Barty tenisul feminin actual după retragerea sa intempestivă

Cum vede Ash Barty tenisul feminin actual după retragerea sa intempestivă

Fosta tenismenă australiană Ashleigh Barty s-a retras din tenis la doar 26 de ani, la începutul acestui an, după ce a cucerit și turneul de Mare Șlem de acasă, de la Australian Open.

Ea a vorbit într-un interviu despre modificările care au apărut în ultima perioadă în clasament, despre surprizele din ultima vreme, cum ar fi triumful Elenei Rybakina la Wimbledon, acolo unde chiar Ash Barty era campioana en-titre. Fosta mare campioană a fost de acord că tenisul feminin este chiar imprevizibil, mai nou.

ADVERTISING

"Profunzimea care există astăzi în tenisul feminin este spectaculoasă. Am trecut de la una sau două jucătoare dominante la mai multă imprevizibilitate. Nu pentru că nivelul în WTA a scăzut. Pentru că circuitul este foarte puternic. Toate cele care se clasează în primele 40 sau 50 din lume sunt atât de excepționale încât ar putea fi foarte bine în TOP 10 WTA".

Iar legat de noua lideră mondială, Iga Swiatek, care i-a luat locul lui Barty în ierarhie, aceasta spunea: "Iga Swiatek este un talent incredibil, o persoană excepțională și o fată foarte bună. O iubesc pe ea și echipa ei și sunt foarte mândră că ocupă locul întâi pentru că joacă acest sport în mod corect și cu atâta energie și carismă", spunea marea campioană de la Antipozi pentru tennisworldusa.

ADVERTISING

Barty se poate lăuda cu trei trofee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Din 2017 și până acum, singura tenismenă care a reușit victorii legate în turneele de Mare Șlem este Naomi Osaka, cu patru triumfuri mai exact, la US Open 2018 și Australian Open 2019, plus US Open 2020 și Australian Open 2021.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!