Ash Barty are o nouă meserie după retragerea surprinzătoare din tenis

Ash Barty are o nouă meserie după retragerea surprinzătoare din tenis

Fosta lideră mondială WTA Ash Barty, cea care recent și-a anunțat retragerea surprinzătoare din sport la doar 25 de ani, s-a apucat de o nouă meserie.

Sportiva australiană s-a gândit să devină scriitoare și va lansa o serie de cărți pentru copii.

Deși multă lume îi prevedea o carieră strălucitoare în tenis, iar după retragere măcar în activitatea de antrenorat, Barty s-a hotărât să ia o decizie neașteptată.

Ea se va apuca de scris și va lansa o primă serie de volume pentru copii în luna iulie, care va conține 6 povestiri, cu titlul „Mica Ash”. Iar lucurile scrise vor fi inspirate chiar din viața marii sportive de la Antipozi, triplă campioană de Mare Șlem. Totul pornind de la o glumă inspirată de la nepoțica ei de doar 5 ani:

„E la vârsta perfectă în care poate înțelege poveștile. Va fi minunat să poată citi poveștile scrise de mine. La 25 de ani nu e ceva obișnuit să intri într-un proiect ca acesta, dar este foarte captivant. Va fi distractiv și e ceva ce mi-am dorit întotdeauna să fac”, a declarat Ashleigh, conform agenției de presă Reuters.

ADVERTISING

Barty s-a retras din tenis la 23 martie anul curent, la foarte scurtă vreme după Australian Open, acolo unde triumfase pe teren propriu, la capătul unei finale cu Danielle Collins, SUA, scor 6-3, 7-6.

24 de milioane de dolari are Barty câștigați din tenis, acolo unde a triumfat în 15 turnee.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!