La ce distanță va fi Simona Halep de primul loc în clasamentul WTA după ce Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea

La ce distanță va fi Simona Halep de primul loc în clasamentul WTA după ce Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea

Retragerea lui Ashleigh Barty, lidera autoritară a clasamentului WTA, îi deschide Simonei Halep posibilitatea de a reveni în fruntea ierarhiei mondiale.

Ceea ce părea ceva utopic poate deveni realizabil încă din acest an, dacă ne uităm că distanța față de primul loc se va micșora considerabil.

Astfel, viitoarea lideră a clasamentului WTA va fi Iga Swiatek, care are 5.721 de puncte. În acest moment, Simona are 2.167 de puncte și este așadar la 3.554 de puncte distanță de prima poziție.

Pot părea multe, însă Simona are un avans important cel puțin până în toamnă. Spre deosebire de jucătoarele din fața sa, Simona are foarte puține puncte de aparat, având în vedere că nu a participat la turnee precum Roland Garros ori Wimbledon.

ADVERTISING

Până în luna septembrie, Simona va trebuie să apere doar 367 de puncte WTA, astfel că poate urca poziții bune în ierarhia mondială.

Așadar, sunt speranțe mari în acest sezon de la Simona, mai ales că sportiva noastră și-a recăpătat ritmul și încrederea și este gata să joace din nou la cel mai înalt nivel și să-i facă mândri pe români.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!