Cazul Djokovic nu s-a terminat: Oficialii anunță că viza i-ar putea fi anulată. Familia susține că australienii vor să-l deporteze, la Melbourne sunt tensiuni

Cazul Djokovic nu s-a terminat: Oficialii anunță că viza i-ar putea fi anulată. Familia susține că australienii vor să-l deporteze, la Melbourne sunt tensiuni

Srdjan Djokovic, tatăl tenismenului Novak Djokovic, a susținut că liderul clasamentului ATP „a fost arestat de autoritățile din Australia pentru a fi deportat”. Informația nu s-a confirmat, iar presa din Australia notează că nu este adevarată. În același timp, oficialii australieni anunță că ministrul Imigrării ia în considerare anularea vizei din nou.

La câteva ore după ce un judecător a revocat anularea vizei lui Novak Djokovic, Srdjan Djokovic a declarat pentru The Pavlovic Today că fiul său a fost arestat și va fi deportat. Totuși, arestarea lui Djokovic nu s-a confirmat.

ADVERTISING

"Tocmai ce am închis telefonul cu tatăl lui Novak Djokovic. Guvernul australian și autocratul Sean Scoyne l-au arestat pe Novak în pofida deciziei instanței. Vor să-l deporteze", a scris pe Twitter Ksenija Pavlovic McAteer, redactorul-sef de la The Pavlovic Today.

De asemenea, fratele lui Novak Djokovic, Djordje, a susținut că autoritățile australiene vor să-l deporteze.

"Am primit informații că o decizie a fost luată pentru a-l deporta pe Novak și pentru a-i interzice să mai intre în țară pentru următorii trei ani", a spus Djordje Djokovic pentru B92. Totodată, Djordje Djokovic a mai spus că Novak e ținut într-o cameră mică și că toate lucrurile personale i-au fost confiscate, inclusiv portofelul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Djokovic are liber în această noapte, dar mai poate fi deportat

În pofida afirmațiilor făcute de cei doi, jurnalistul Paul Sakkal de la ziarul australian The Age a scris pe Twitter că Novak nu a fost arestat și că ministrul Imigrației încă nu a decis dacă îi va anula din nou viza. De asemenea, australienii mai anunță că ministrul nu a luat o decizie în cele 4 ore pe care le avea la dispoziție astăzi, astfel că Djokovic va fi liber în această noapte. Totuși, viza poate fi anulată și în zilele următoare.

ADVERTISING

"După decizia de astăzi, rămâne la latitudinea ministrului Imigrării Alex Hawke sa ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic în baza puterii sale personale de anulare în conformitate cu articolul 133C (3) din Legea privind migrația. Ministrul analizează în prezent acest lucru și procesul rămâne în desfășurare", a transmis un purtator de cuvant al ministerului Imigirării, conform The Age.

Mai mulți fani s-au adunat însă în clădirea în care Djokovic se afla împreună cu avocații săi în momentul audierilor, unde a ajuns și poliția. Iar în momentul în care o mașină neagră a ieșit - în care fanii credeau că se află Novak Djokovic - s-au creat îmbulzeli, iar poliția a folosit gaze lacrimogene.

După ce judecătorul a anunțat că a revocat anularea vizei lui Novak Djokovic, reprezentantul guvernului a spus în fața instanței că există posibilitatea că aceasta să fie anulată din nou.

Legislația îi permite ministrului Imigrației să anuleze de la sine putere o viză dacă are motive întemeiate, chiar și peste o decizie a instanței.

În cazul în care viza îi va fi anulată, Djokovic nu va mai putea intra în Australia în următorii trei ani.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!