Suporterii echipei naționale a României au votat cel mai bun prim 11 din istorie

Suporterii echipei naționale a României au votat cel mai bun prim 11 din istorie

Fanii echipei naționale a României au votat în perioada 2-11 iunie ”Naționala secolului”, mai exact cei mai buni 11 jucători din istoria de 100 de ani a tricolorilor.

Votul s-a făcut prin intermediul site-ului oficial al FRF, iar formula de joc a fost una de tip 4-3-3, suporterii creionând o națională plină cu cele mai mari nume ale fotbalului românesc, de la Hagi la Dobrin sau de la Balaci la Cristi Chivu.

Iată echipa ideală a României all-time: Bogdan Stelea (30%) - Dan Petrescu (72%), Gheorghe Popescu (74%), Miodrag Belodedici (46%), Cristian Chivu (70%) - Gheorghe Hagi (90%), Nicolae Dobrin (57%), Ilie Balaci (50%) - Adrian Mutu (69%), Marius Lăcătuș (38%), Adrian Ilie (37%).

ADVERTISING

Au fost alese și câteva rezerve, e vorba de: Ciprian Tătărușanu (21%) - Cosmin Contra (19%), Răzvan Raț (12%) - Dorinel Munteanu (24%), Ladislau Bölöni (8%) - Ilie Dumitrescu (32%), Florin Răducioiu (24%).

A fost ales cu această ocazie și selecționerul secolului, în postura lui Anghel Iordănescu, cel care a fost la timona formației noastre în perioada Generației de Aur, când echipa națională ajungea în sferturile CM 1994 din Statele Unite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!