Roger Federer, anunț de ultimă oră despre viitorul său în tenis

Roger Federer, anunț de ultimă oră despre viitorul său în tenis

Marele campion elvețian Roger Federer nu a mai jucat tenis de circa un an de zile, de la ediția 2021 a Wimbledonului, când a pierdut la Hubert Hurkacz în sferturi.

El vrea totuși să revină în tenis la finele acestui an și s-a exprimat în fața presei și despre viitorul său, având în vedere că în august va împlini vârsta de 41 de ani.

În acest an, Federer va participa la turneul demonstrativ Laver Cup (la Londra), cel mai probabil alături de Rafa Nadal, iar apoi va juca la turneul de acasă de la Basel, între 22-30 octombrie.

„Da, fără dubii, vreau să joc și în 2023. Unde și cum voi juca, nu știu deocamdată, Dar acesta este planul. Nu am plănuit mare lucru după Rod Laver și Basel, fiindcă sezonul se termină oricum. E important pentru mine să ajung să pot să mă antrenez complet. Odată ce fac asta, pot alege în ce turnee mă prezint sau nu. Laver Cup e variantă bună, fiindcă nu trebuie să joc 5 meciuri pe săptămână, dar ar trebui să fiu apt să fac asta la Basel. Dar sunt optimist, fiindcă vin după o recuperare lungă și nu mai e chiar așa mult”, puncta marele tenismen din Țara Cantoanelor, conform swissinfo.ch.

ADVERTISING

Federer are 5 titluri câștigate la Basel, unul din ele după o finală cu românul Marius Copil, fost tenismen de top 50 ATP.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!