Superliga: FCSB transpiră mult pentru a treia victorie din acest sezon, la Sepsi Sfîntu Gheorghe

Superliga: FCSB transpiră mult pentru a treia victorie din acest sezon, la Sepsi Sfîntu Gheorghe

FCSB s-a impus la limită în deplasarea de la Sepsi OSK, scor 1-0 în ultima partidă a zilei de duminică din Liga 1, în etapa cu numărul 10 a sezonului competițional 2024/2025.

Singurul gol a venit prin lovitura de cap a lui Florin Tănase în minutul 15. A 14-a victorie directă a lui FCSB în meciurile cu Sepsi din palmares, doar a treia însă în acest sezon, per total.

Prima parte a fost una combativă, cu ocazii de ambele porți, deși disputată pe o ploaie aproape imposibilă, torențială, mocănească, de necombătut. Primul sfert de oră s-a terminat cu gol marcat de FCSB. Băluță recuperează o minge în fața careului, pe o greșeală făcută de Alimi, centrare perfectă din flancul drept, Tănase reia cu capul, îl ajută și pământul și 1-0.

GOOOL! Sepsi - FCSB 0-1. Tănase deschide scorul după o centrare excelentă de la Băluță

Oaspeții au făcut 8 modificări în formula de start față de meciul cu Riga, de unde au supraviețuit doar Dawa, Chiricheș și portarul Târnovanu. Cumva explicabil având în vedere orizontul de așteptare de joia viitoare, e vorba de deplasarea cu PAOK, a doua etapă de Europa League.

ADVERTISING

La pauză, Charalabous mută. Intră Bîrligea, Musi și Lixandru, fostul clujean chiar marchează după o deviere inspirată, dar după o consultare VAR golul e anulat, pentru un offside minuscul la Dawa.

FCSB a tremurat și transpirat serios pe final pentru cele 3 puncte, Târnovanu trebuind să salveze de pe linia porții în minutul 89 o lovitură de cap uluitor de grea, după ce anterior fusese păcălit la o centrare atât de ușor, dar l-a salvat un fault în atac comis de Coman.

FCSB bifează abia a treia victorie în acest start slăbuț de sezon, ea fiind campioana en-titre a Superligii. Însă a mizat, cum e și firesc, mai mult pe forcingul din Europa League, de unde vine forța financiară. Cu această victorie, roș-albaștrii fac 13 puncte și sunt pe locul 8, urcând chiar de pe 15, la doar două lungimi de play-off, și cu un meci în minus.

ADVERTISING

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly - Ciobotariu, Ninaj, Fl. Ştefan - Haruţ, M. Sota, Alimi, Oroian - Matei, M. Coman, Kallaku. Rezerve: Gyenge, Gedo, Bardea, A. Dumitrescu, Breij, Siger, Popsa, Neskovic, Hajdin, Oberlin, Drăghiceanu. Antrenor: Valentin Suciu.

FCSB: Târnovanu - Creţu, Dawa, Chiricheş, Panţîru - Şut, Alhassan - Băluţă, Fl. Tănase, Oct. Popescu - Daniel Popa. Rezerve: Vlad, Bîrligea, Miculescu, Ştefănescu, Lixandru, Edjouma, Baeten, Olaru, Pantea, Musi, Radunovic, Luis Phelipe. Antrenor: Elias Charalambous.

ADVERTISING

Arbitru: Andrei Moroiță.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!