Superliga: FCSB învinge cu greu FC U Craiova și redevine lideră solitară în clasament

Superliga: FCSB învinge cu greu FC U Craiova și redevine lideră solitară în clasament

FCSB s-a impus în întâlnirea de acasă cu FC U Craiova 1948, scor 2-1 pe Arena Națională din București, în etapa cu numărul 16 din stagiunea competițională 2023/2024.

Lucrurile au fost limpezi încă din minutul 12, când formația roș-albastră conducea deja cu 2-0, după golurile semnate de Coman și Olaru, ultimul din penalti.

Coman a bătut splendid o lovitură liberă de la 20-25 de metri, în forță, la colțul scurt, în minutul 9, e adevărat că și plasamentul portarului Gurău fiind un factor principal pentru golul primit. Trei minute mai târziu, FCSB primea un penalti după un fault discutabil făcut la Băluță, dar arbitrul Cojocaru a fost ferm pe poziții.

FCSB, părăsită de galerie, START perfect de meci: 2 goluri în 3 minute

Olaru a bătut bine și suporterii și-au iertat favoriții după ce în primele minute nu au stat în sectorul aferent galeriei și nu și-au încurajat formația iubită, în roșu și albastru. De altfel, azi a fost o prezență slabă a suporterilor, doar circa 9000 de fani înfruntând frigul tomnatec din București.

ADVERTISING

Partea secundă a fost una grea pentru gazde, care și-au făcut singure viața grea, după ce Crețu a văzut un roșu direct în minutul 57, moment urmat rapid de golul oltenilor, lovitură de cap Blănuță perfectă.

FCSB a rezistat într-un final greu, eroic poate pe alocuri și redevine lideră solitară în clasament, cu 34 de puncte, cu trei lungimi peste CFR și 4 peste Rapid. Craiova lui Mititelu rămâne pe 14 cu 15 puncte.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Ngezana, Lixandru, Radunovic - Djokovic, Ad. Șut, Olaru - Al. Băluță, Radaslavescu, Fl. Coman.
Rezerve: A. Vlad - Dawa, Haruț, Miculescu, Gogescu, M. Toma, Ov. Popescu, Cr. Ganea, D. Rotariu.
Antrenor: Elias Charalambous.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

FCU Craiova: Gurău - R. Negru, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas - Dr. Albu, Van Durmen - Sidibe, A. Chițu, Bahassa - V. Blănuță.
Rezerve: R. Popa - D. Henriques, V. Pop, V. Achim, Baeten, Blidar, Asamoah, M. Ilie, Ibrahim.
Antrenor: Giovanni Costantino.

Arbitru: Adrian Cojocaru.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!