Superliga: CFR Cluj devine lidera din clasament după un meci plin de scandal cu Chindia

Superliga: CFR Cluj devine lidera din clasament după un meci plin de scandal cu Chindia

CFR Cluj s-a impus în deplasarea de la Chindia Târgoviște, la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, scor 2-0, în a doua partidă a zilei de duminică din Superliga, în etapa a patra din sezonul competițional 2022/2023.

Un meci în care campionii lui Dan Petrescu au marcat prin Muhar și Yeboah, ultimul dintr-o foarfecă spectaculoasă.

Ardelenii au deschis scorul în minutul 27, după ce Petrila a executat un corner de pe partea stângă, Hoban a deviat corect la bara a doua, iar croatul Muhar a împins simplu mingea în plasă.

ADVERTISING

În primul minut de prelungire al primei părți, Yeboah a făcut spectacol cu golul său. Atacantul ghanez a reluat din foarfecă imparabil de la marginea careului, pentru un 2-0 sec.

Lucrurile negative pentru clujeni au venit în partea secundă, mai întâi prin cartonașul roșu încasat de același Yeboah. Vârful de culoare a alunecat pe talpa lui Ioniță și a fost eliminat direct de arbitrul Călin. Meciul a fost întrerupt zeci de secunde apoi pentru protestele făcute de Dan Petrescu, care a fost și el eliminat și trimis în tribune de același arbitru.

ADVERTISING

Un alt roșu primit de clujeni a venit în minutul 79, când Debeljuh a primit direct cartonaşul roşu, după o lovitură cu cotul. Decizia a fost luată după consultarea VAR.

CFR Cluj a menținut totuși avantajul pe tabelă, de 2-0, iar acest rezultat duce la faptul că ardelenii sunt lideri în clasament, cu 9 puncte, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj mai bun, 8-5 față de 5-2.

Echipele de start:

Chindia: Căbuz - Căpuşă, Celea, Boldor, Ad. Ioniţă - Neguţ, Chamed, Vorobjovas, Dumitraşcu - Popadiuc - D. Popa.
Rezerve: B. Moldovan, Passaglia, C. Dinu, Mihaiu, A. Şerban, Cooper, Atanase, Dima, Fl. Petre.

ADVERTISING

CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Kolinger, Burcă, Brucic - Hoban, Muhar, Bordeianu - Yeboah, Jefte, Petrila.
Rezerve: Scuffet, R. Bălan, Yuri, Itu, Nana Boateng, Roger, Gîdea, Malele, Debeljuh.

Arbitru: Iulian Călin.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!