Suma uriașă cu care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid a fost făcută public

Suma uriașă cu care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid a fost făcută public

Compania americană IMG a finalizat vineri tranzacţia de achiziţie a turneului de tenis Mutua Madrid Open.

IMG, care face parte din grupul Endeavour, a plătit 360 de milioane de euro către Super Slam Ltd, deținută de Ion Țiriac, scrie Business Magazine.

La această sumă se vor adăuga alte 30 de milioane de euro, plătiți în următorii doi ani.

Ion Țiriac a anunțat, la 6 decembrie, vânzarea turneului de la Madrid.

Compania Super Slam Ltd, deținută de omul de afaceri român în vârstă de 82 de ani, a ajuns la un acord pentru vânzarea turneului câtre IMG, o companie înființată în 1960.

ADVERTISING

"IMG, o companie Endeavour și lider global în sport, evenimente, media și modă, a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd și afiliații săi pentru a achiziționa turneul de tenis Mutua Madrid Open și turneul de golf Acciona Open de España. Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce va primi aprobarea ATP și WTA", se arată în comunicat publicat în luna decembrie pe site-ul oficial al turneului.

"Prin această achiziție, Madrid Trophy Promotion SLU (MTP), entitatea spaniolă care operează turneul, va deveni parte a IMG, directorul general al MTP și, totodată, directorul turneului, Gerard Tsobanian, devenind Senior Vice President, Tennis Events, IMG. Tsobanian și echipa sa vor continua să supravegheze desfășurarea de zi cu zi a Mutua Madrid Open, ca parte a diviziei globale de evenimente de tenis a IMG, condusă de Gavin Forbes", se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

Turneul ATP/WTA este găzduit la Madrid din 2002, când Ion Țiriac l-a mutat de la Stuttgart.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇