Motivul pentru care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Motivul pentru care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Ion Țiriac a cedat prin intermediul companiei sale, Super Slam Ltd, turneul de la Madrid câtre IMG, care are în portofoliu și turneul de la Miami.

Omul de afaceri român nu a oferit nicio reacție până această oră și nici suma tranzacției n-a fost dezvăluită.

În schimb, ceea ce știm este că vânzarea vine la doar câteva luni după ce Țiriac a vărsat 900.000 de euro în conturile companiei, cu scopul de a compensa pierderile acumulate în 2019 și 2020.

Super Slam Ltd a înregistrat pierderi de 4.38 milioane de euro în 2020, turneul fiind anulat în acel an din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISING

Cele 4,38 milioane de euro s-au adăugat la cei 230.000 de euro pierderi din anul precedent. Asta în condițiile în care Țiriac a primit un ajutor considerabil din partea autorităților de la Madrid. Chiar și așa, turneul s-a dovedit a nu mai fi la fel de profitabil ca în anii 2010, iar decizia lui Țiriac de a-l ceda nu este chiar atât de surprinzătoare.

Cifrele pentru ediția disputată în acest an n-au fost încă publicate, dar premiile au fost reduse drastic, de la 15.7 milioane de dolari în 2019 la "doar" 6.3 milioane de dolari în acest an.

ADVERTISING

Turneul ATP/WTA este găzduit la Madrid din 2002, când Ion Țiriac l-a mutat de la Stuttgart.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇