Motivul pentru care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Motivul pentru care Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Ion Țiriac a cedat prin intermediul companiei sale, Super Slam Ltd, turneul de la Madrid câtre IMG, care are în portofoliu și turneul de la Miami.

Omul de afaceri român nu a oferit nicio reacție până această oră și nici suma tranzacției n-a fost dezvăluită.

În schimb, ceea ce știm este că vânzarea vine la doar câteva luni după ce Țiriac a vărsat 900.000 de euro în conturile companiei, cu scopul de a compensa pierderile acumulate în 2019 și 2020.

Super Slam Ltd a înregistrat pierderi de 4.38 milioane de euro în 2020, turneul fiind anulat în acel an din cauza pandemiei de Covid-19.

ADVERTISING

Cele 4,38 milioane de euro s-au adăugat la cei 230.000 de euro pierderi din anul precedent. Asta în condițiile în care Țiriac a primit un ajutor considerabil din partea autorităților de la Madrid. Chiar și așa, turneul s-a dovedit a nu mai fi la fel de profitabil ca în anii 2010, iar decizia lui Țiriac de a-l ceda nu este chiar atât de surprinzătoare.

Cifrele pentru ediția disputată în acest an n-au fost încă publicate, dar premiile au fost reduse drastic, de la 15.7 milioane de dolari în 2019 la "doar" 6.3 milioane de dolari în acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Turneul ATP/WTA este găzduit la Madrid din 2002, când Ion Țiriac l-a mutat de la Stuttgart.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇