Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid

Ion Țiriac a anunțat, luni, vânzarea turneului de la Madrid.

Compania Super Slam Ltd, deținută de omul de afaceri român în vârstă de 82 de ani, a ajuns la un acord pentru vânzarea turneului câtre IMG, o companie înființată în 1960.

"IMG, o companie Endeavour și lider global în sport, evenimente, media și modă, a anunțat astăzi că a încheiat un acord definitiv cu Super Slam Ltd și afiliații săi pentru a achiziționa turneul de tenis Mutua Madrid Open și turneul de golf Acciona Open de España. Tranzacția este de așteptat să se încheie în primul trimestru al anului 2022, după ce va primi aprobarea ATP și WTA", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al turneului.

ADVERTISING

"Prin această achiziție, Madrid Trophy Promotion SLU (MTP), entitatea spaniolă care operează turneul, va deveni parte a IMG, directorul general al MTP și, totodată, directorul turneului, Gerard Tsobanian, devenind Senior Vice President, Tennis Events, IMG. Tsobanian și echipa sa vor continua să supravegheze desfășurarea de zi cu zi a Mutua Madrid Open, ca parte a diviziei globale de evenimente de tenis a IMG, condusă de Gavin Forbes", se mai arată în comunicat.

IMG mai are în portofoliu turneul de la Miami, plus alte mici turnee din circuitele ATP și WTA.

ADVERTISING

"Așteptăm cu nerăbdare să folosim rețeaua mai largă a Endeavour pentru a îmbunătăți și mai mult experiența fanilor și pentru a adăuga valoare în producție, media, parteneriate cu mărci, retail și ospitalitate, așa cum am procedat cu Miami Open", a afirmat a declarat Sam Zussman, co-președinte IMG.

Cifrele tranzacției n-au fost dezvăluite.

Anul acesta, Madrid Mutua Open a avut premii în valoare totală de aproximativ 6 milioane de euro.

Ion Țiriac a mutat competiția ATP/WTA de la Stuttgart la Madrid în 2002.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇