SUA au utilizat, la ștafeta masculină de 4x400 m, cel mai tânăr atlet american de la Jocurile Olimpice

SUA au utilizat, la ștafeta masculină de 4x400 m, cel mai tânăr atlet american de la Jocurile Olimpice

Quincy Wilson, de numai 16 ani, şapte luni şi o zi, a devenit vineri cel mai tânăr atlet american de la Jocurile Olimpice, după ce a concurat la Paris în ştafeta masculină a SUA la 4×400 m, scrie AFP.

Wilson, un licean din Maryland, a fost primul schimb în ştafeta americană şi a predat băţul după 47 sec 27/100, penultimul timp din serie, departe de performanţele lui din acest sezon.

Echipa SUA a ocupat locul trei în serie şi a reuşit calificarea directă în finala de sâmbătă, la care Wilson nu ar trebui să participe.

ADVERTISING

''A fost incredibil, mulţimea m-a purtat, la fel ca determinarea şi curajul meu. Ştiam că mai am trei alergători excelenţi după mine'', a spus tânărul american.

''Sunt mândru de el, a făcut o treabă bună'', a comentat experimentatul său coechipier Vernon Norwood. I-am spus înainte de cursă să se bucure de moment, că merită să fie acolo. Este un privilegiu rezervat pentru puţini oameni din lume.''

Wilson a ocupat locul 6 la proba de 400 m la trialul american în iunie, câştigându-şi locul în echipa de ştafetă.

ADVERTISING

În acest sezon, Wilson a reuşit cel mai bun timp al său, 44 sec 20/100, cea mai bună performanţă mondială din istorie la cadeţi (sub 18 ani).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇