Jocurile Olimpice 2024: Dezamăgiri la canoe și haltere, pentru Cătălin Chirilă și Loredana Toma. Toate rezultatele de vineri ale românilor

Jocurile Olimpice 2024: Dezamăgiri la canoe și haltere, pentru Cătălin Chirilă și Loredana Toma. Toate rezultatele de vineri ale românilor

S-a încheiat o nouă zi pentru sportivii români la Jocurile Olimpice 2024.

Cătălin Chirilă a ratat calificarea în finala probei de canoe simplu 1000 de metri, la Olimpiada de la Paris, după ce în serii reușise să stabilească un nou record olimpic. El a terminat prima semifinală pe locul cinci, loc care nu i-a permis accesul în lupta pentru medalii. În clasamentul general, Cătălin Chirilă s-a clasat pe locul nouă.

Kriszta Incze va evolua, sâmbătă, 10 august, în recalificări la lupte.

Loredana Toma a ratat, de asemenea, medalia la haltere categoria 71 kg, după ce a avut trei ratări la stilul aruncat în finală. Ea reușise o clasare pe locul trei la finalul segmentului de stil smuls.

ADVERTISING

desfășurarea evenimentelor

UPDATE 22:15 - Loredana Toma ratează și a treia încercare la stilul aruncat, 134 de kilograme. Ea nu va puncta în clasament, după la stilul smuls reușise să se claseze pe locul trei. Astfel, șansele la medalie sunt zero.

Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024🟢 Loredana Toma, trei ratări la stilul aruncat au scos-o din concurs după...

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Vineri, 9 august 2024

UPDATE 22:11 - Loredana Toma ratează și a doua încercare la stilul aruncat, cu 133 de kilograme pe halteră.

UPDATE 22:03 - Loredana ratează prima încercare la stilul aruncat, 131 de kilograme.

UPDATE 21:55 - Sportiva Kriszta Incze va evolua în recalificările categoriei 62 kg din cadrul competiţiei olimpice de lupte de la Paris, după ce adversara care a învins-o în optimi, Sakura Motoki s-a calificat în finala turneului olimpic de lupte.

ADVERTISING

UPDATE 21:35 - Loredana Toma se află pe locul trei în clasament, după cele trei încercări la stilul smuls.

UPDATE 21:32 - Loredana Toma e în formă maximă. Ridică 117 kilograme la a treia încercare! Arbitri au intervenit, însă, în urma unei contestații, și au anulat execuția Loredanei.

La a treia încercare, cea de 117 kilograme, Loredana Toma reușise un nou record olimpic, însă ridicarea nu a fost validată de arbitri.

Oficialii au considerat că poziția brațelor la ridicare nu a fost cea corectă, astfel că exercițiul nu a fost validat.

UPDATE 21:29 - Loredana Toma ridică 115 kilograme la a doua încercare din concurs, la stilul smuls.

ADVERTISING

UPDATE 21:18 - Loredana Toma a intrat în concurs, în cele din urmă, la 111 kilograme, pe care le-a ridicat fără probleme! E prima în clasament, pentru moment.

UPDATE 20:55 - Loredana Toma intră în concurs, pentru prima aruncare, la 105 kg, la stilul smuls.

UPDATE 20:41 - Începe finala de la haltere, categoria 71 kg, cu Loredana Toma în luptă pentru medalii.

UPDATE 19:33 - În mai puțin de o oră începe finala de la haltere, categoria 71 kg, în care va concura Loredana Toma.

UPDATE 16:16 - Cătălin Chirilă a reacționat după ce a terminat proba de canoe simplu 1000 m, de la Jocurile Olimpice, pe locul 9.

Citește și: Ce spune Cătălin Chirilă după ce a ratat finala pentru medalii a probei de canoe simplu 1000 m la Jocurile Olimpice

UPDATE 14:45 - Cătălin Chirilă, locul nouă în proba de canoe simplu 1000 m, la Jocurile Olimpice 2024. Românul a câștigat finala B, a terminat primul cursa, cu timpul de 3:47.48.

UPDATE 13:38 - Kriszta Incze a fost învinsă repede, în doar 38 de secunde, de către Sakura Motoki, la Jocurile Olimpice 2024. Japoneza a reușit un procedeu excelent prin care a ținut-o cu umerii la podea pe Incze și a câștigat lupta din optimile de finală.

Totuși, există speranță pentru sportiva noastră. Dacă Motoki ajunge în finala mare, Kriszta Incze va intra în recalificări.

UPDATE 12:40 - Cătălin Chirilă ratează calificarea în finală la proba de canoe simplu 1000 de metri. El a terminat cursa din semifinale pe locul al cincilea, cu timpul de 3:45.78. Doar primele patru locuri din prima semifinală asigurau calificarea în lupta pentru medalii.

Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024🔵Cătălin Chirilă ratează calificarea în finala olimpică a probei de canoe...

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Vineri, 9 august 2024

UPDATE 12:20 - Puțin peste o oră până la startul probelor în care sunt implicați sportivi români, vineri, 9 august, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Cătălin Chirilă, care a stabilit un nou record olimpic la canoe simplu 1000 de metri, poate aduce o nouă medalie pentru România. Sportivii români vor concura, de asemenea, la lupte și la haltere.

Programul complet al sportivilor români, vineri, 9 august, la Jocurile Olimpice 2024:

12:30 Kaiac-canoe, Baza nautică Vaires sur Marne
C1 – 1000 m masculin – Semifinale, FINALE: Cătălin Chirilă

12:30 Lupte, Champs de Mars Arena
Libere, 62 kg feminin - Calificări, sferturi, semifinale: Kriszta Incze

20:30 Haltere, Arena 6 Paris Sud
71 kg feminin – FINALĂ: Loredana Toma


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇