Sorana Cîrstea dezvăluie secretul formei excelente: "În mod cert, i se datorează"

Sorana Cîrstea dezvăluie secretul formei excelente: "În mod cert, i se datorează"

Sorana Cîrstea (32 de ani) are parte de un parcurs excelent la turneele de până acum din Statele Unite ale Americii.

Cîrstea a ajuns în sferturi la Indian Wells și la Miami, la ambele turnee după ce a trecut de Caroline Garcia.

Într-o discuție cu jurnaliștii de la France24, sportiva din România a dezvăluit că încrederea sa e la cote înalte în momentul de față.

"Când joci bine, totul devine automatizat. Nu te gândești prea mult, tenisul e mai simplu. Când nu ai încredere, atunci gândești prea mult fiecare minge și joci mai mult în minte fiecare punct, ai tendința de a complica lucrurile", a spus Sorana Cîrstea, care l-a lăudat apoi pe antrenorul Thomas Johansson.

ADVERTISING

"El m-a făcut mai conștientă de tot, m-a învățat cum să fiu mai deșteaptă când vine vorba de tenis. Cred că el a fost unul dintre cei mai buni tenismeni în ceea ce privește "citirea" jocului adversarilor, cu cel mai bun IQ al tenisului. Își citea adversarii foarte, foarte bine și acum mă învață și pe mine asta. Am simțit că îmi lipsea complet complet asta.

Mă concentram doar pe jocul meu înainte și încă fac asta, pentru că am un joc agresiv, însă am devenit mai inteligentă în joc cu el. Mental, felul în care mă face să văd jocul de tenis e diferit față de cum eram obișnuită.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A venit cu o viziune excelentă și îți poți da seama că a fost in jucător de top. Tehnic, tactic, dar mai ales mental este la nivel de top. Am făcut un progres foarte mare și i se datorează, în mod cert, lui Thomas", a mai spus Sorana Cîrstea.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!