Soluția găsită de COSR pentru ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Soluția găsită de COSR pentru ca Simona Halep să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Simona Halep a fost nevoită să declare forfait pentru jocul cu Ucraina din barajul de Billie Jean King Cup din 12-13 aprilie, meci desfășurat la Florida, ceea ce face ca participarea sa la Jocurile Olimpice să fie una aproape imposibilă.

Accidentată, sportiva noastră de 32 de ani nu va putea participa la Billie Jean King Cup alături de echipa României, iar acest meci cu Ucraina putea fi o portiță decisivă pentru ca ea să poată primi biletul către Olimpiadă.

Revenită pe teren la Miami, Halep a pierdut în trei seturi cu Paula Badosa, iar acum o accidentare o lasă departe de lotul României pentru meciul cu Svitolina și compania.

ADVERTISING

Pentru a merge la Olimpiadă, Simona trebuia să fi participat măcar la două meciuri din această competiție, fosta FedCup, între edițiile Tokyo 2020 și Paris 2024, iar una dintre aceste convocări să fie între 2023 și 2024.

Totuși, există se pare o soluție dezvăluită chiar de Mihai Covaliu, președintele COSR, care a oferit o veste foarte bună pentru sportul românesc: ”Se fac eforturi, da. Noi ne dorim ca Simona să fie în echipa olimpică a României. Simona merită acest lucru, mai ales după perioada extrem de dificilă prin care a trecut. Sunt covins că și ea ar fi mai mult decât fericită să poată lua parte la Jocurile Olimpice și să poată lua o medalie pentru România. E cel mai bun răspuns pe care Simona îl poate da. Sigur, de aici începe discuția despre punctele ei, pe care le-a avut, și pe care poate sau nu să le primească înapoi, poziția în clasamentul WTA, totul urmând să fie luat în calcul.

ADVERTISING

Apoi sigur că ne gândim și la cererea unui wildcard, unei invitații, pentru Jocurile Olimpice”, a declarat Mihai Covaliu, pentru iAMsport.ro.

La tenis, la Jocurile Olimpice, pe tabloul de simplu, participă 64 de sportivi, dintre care 59 merg direct prin prisma clasamentului ATP sau WTA. Mai rămân 5 locuri, pentru sportivi care primesc derogări, invitații, wild-carduri: ”Competiția și-a lăsat o marjă, o portiță, prin care aceste cinci sportive pot beneficia de wildcard-uri având în vedere problemele pe care le-au avut”, a declarat mai demult George Cosac, șeful FRT, pentru aceeași sursă citată mai sus.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!