Simona Halep anunță că audierea sa a fost din nou amânată pentru încă o lună și lansează un atac dur asupra ITIA

Simona Halep anunță că audierea sa a fost din nou amânată pentru încă o lună și lansează un atac dur asupra ITIA

Dubla campioană de Grand Slam Simona Halep, suspendată pe termen nelimitat după ce a fost depistată pozitiv la Roxadustat în august 2022, a lansat încă un atac virulent la adresa ITIA, anunțând în același timp că audierea sa în acest proces, a fost, din nou, pentru a treia oară, amânată.

Într-un mesaj pe care Halep l-a lansat pe contul său oficial de Twitter, miercuri seara, Simona spune că a fost anunțată din nou că audierea sa a fost amânată, pentru încă o lună și că se simte devastată de această veste: ”Încă o dată o spun, sunt devastată! ITIA m-a anunțat din nou, pentru a treia oară în ultima perioadă, că audierea mea va fi amânată pentru încă o lună. Aștept să fiu judecată corect încă din luna octombrie a anului trecut. În decembrie, am putut să demonstrez, cu ajutorul echipei mele de experți, că substanța din corpul meu a provenit de la un supliment pe care l-am consumat. ITIA a amânat de trei ori procesul meu, ducându-mă în situația de a nu putea participa la competiții sportive de 8 luni.

ADVERTISING

Am lipsit de la Australian Open, voi lipsi de la Roland Garros și Wimbledon, asta e cert. Am pierdut puncte, am pierdut locuri în clasament. Nu numai că ei îmi ucid reputația, ca jucător profesionist, dar nici nu pot să mai vorbesc și despre consecințele pe care aceste lucruri le au asupra sănătății mele mentale. Este o lipsă uriașă de respect din partea ITIA și nu am cuvinte să mă mai exprim”, puncta Simona.

Simona Halep a primit o nouă acuzație de dopaj din partea ITIA, care a anunțat vineri seara printr-un comunicat oficial că sportivei noastre i s-au descoperit neregularități în pașaportul său biologic, în ce privește anumite valori anormale din sânge.

ADVERTISING

Ea este suspendată pe termen nelimitat din tenis de peste 8 luni, ultimul său meci oficial având loc în august 2022, la US Open, când pierdea în primul tur. 

”Am propus ca ambele acuzații să fie judecate la aceeași înfățișare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se întâmpla asta, vrem că toate părțile implicate, inclusiv Tribunalul, să aibă suficient timp pentru a procesa numărul mare de probe din acest caz. În final, decizia aparține Tribunalului. Simona Halep va avea și ea șansa de a-și prezenta argumentele în fața Tribunalului”, a sunat reacția ITIA după ce Halep ripostase inițial, după anunțul făcut vineri de această agenție a sportului.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!