Sfatul prețios pe care Boris Becker i-l oferă Emmei Răducanu după eliminarea de la Transylvania Open

Sfatul prețios pe care Boris Becker i-l oferă Emmei Răducanu după eliminarea de la Transylvania Open

Emma Răducanu a participat recent la Cluj-Napoca la turneul WTA Transylvania Open, acolo unde a fost eliminată în sferturi de finală de către Marta Kostyuk din Ucraina.

Campioană la US Open la doar 18 ani, Emma, jucătoare care reprezintă Marea Britanie, dar are origini românești, a primit un sfat prețios din partea germanului Boris Becker, fostul multiplu campion de Mare Șlem.

Pentru a-și continua ascensiunea, Becker crede că Răducanu trebuie neapărat să își găsească un antrenor de valoare, asta după ce l-a demis pe Andrew Richardson după USO:

Emma Raducanu vs. Marta Kostyuk | 2021 Cluj-Napoca Quarterfinal | WTA Match Highlights

„Totul e foarte ciudat când trebuie să îți alegi un antrenor nou. E destul de greu să câștigi un Grand Slam ca adolescent, aproape imposibil de manageriat asta pe plan mental. Am avut și eu o experiență de genul ăsta, așa că înțeleg perfect bătaia de cap a lui Răducanu. Poate că ar fi cazul să se concentreze pe alegerea unul antrenor adevărat, unul de top. Ar fi important pentru ea să aibă un antrenor experimentat, care a pregătit deja alte jucătoare de clasă mondială. Pentru mine, acesta ar fi următorul pas pe care trebuie să-l facă pentru a ajunge la evoluții constante.

ADVERTISING

Acum, cea mai importantă întrebare pentru ea este, cu adevărat - Cine este mentorul meu, cine mă protejează pe mine? -”, a sunat intervenția lui Becker în legătură cu Răducanu, într-un interviu acordat celor de la tennishead.

Emma a fost clar învinsă de sportiva din Ucraina Kostyuk la Cluj, scor 6-2, 6-1, după un meci în care a făcut 41 de erori neforțate.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!