România trece la fapte după medalia pierdută la gimnastică la Jocurile Olimpice: Demers la cel mai înalt nivel

România trece la fapte după medalia pierdută la gimnastică la Jocurile Olimpice: Demers la cel mai înalt nivel

România a luat o decizie importantă după ce a ratat o medalie de bronz în concursul de la sol (gimnastică) de la Jocurile Olimpice.

Ana Maria Bărbosu și Sabrina Voinea au ratat medalia de bronz de la Jocurile Olimpice, după ce au fost notate cu 13.700. Ana Maria s-a clasat pe locul 3 după încheierea competiției, însă americanca Jordan Chiles a făcut contestație și arbitrii i-au schimbat nota.

Astfel, Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a anunțat că delegația României va face o contestație oficială, deoarece ne-a fost furată o medalie.

ADVERTISING

„Nu știu să vă spun dacă se mai poate schimba ceva sau nu. Cert e că facem toate demersurile necesare. Facem și contestații. Comitetul Olimpic se ocupă de asta. Vrem să demonstrăm că ei nu au dreptate. Este furt! Acum să vedem ce se va decide. Sportivul este la mâna arbitrului, din păcate.

Nadia a fost lângă mine, în tribună. În momentul în care s-a terminat evoluția sportivei din SUA, nici nu se dăduseră rezultatele, Nadia s-a dus la fete. Eu nu pot intra acolo. Sunt foarte revoltată! Muncești atâția ani… Era bronzul Anei. Nu-mi amintesc în toată cariera mea ca sportivă, și după aceea, să fie nedreptățită sau nedreptățit o sportivă, echipa sau un sportiv al Statelor Unite ale Americii”, a spus Elisabeta Lipă pentru Golazo.ro.

ADVERTISING

Potrivit specialiștilor din gimnastică, orice contestație nu mai poate schimba rezultatul stabilit, iar Ana Maria Bărbosu rămâne fără medalia de bronz.

România va avea astfel în continuare 7 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇