România trece dramatic de Spania și triumfă în Trofeul Carpați

România trece dramatic de Spania și triumfă în Trofeul Carpați

Echipa națională de handbal feminin a României s-a impus în Trofeul Carpați după un meci complicat cu selecționata similară a Spaniei, scor 25-23 sâmbătă seara la Bistrița.

Cu o portăriță Iulia Dumanska în zi mare în prima repriză și cu o mare jucătoare descoperită pe final de meci, Sorina Grozav, MVP-ul partidei de departe, România a trecut greu de Spania, vicecampioana mondială en-titre. La pauză, româncele aveau un avans tot de două goluri, 10-8.

După 32-32 cu Austria și 26-20 cu Serbia, elevele lui Florentin Pera, aflat la prima acțiune oficială ca selecționer, erau obligate să învingă pentru a triumfa în clasament. Lucru care s-a întâmplat, după cele 9 parade ale lui Dumanska din prima parte, dar și după o prestație SF pe final de joc a Sorinei Grozav.

România 🆚 Spania | Trofeul Carpați R2

O victorie care ne dă speranțe pentru Euro 2022 care va avea loc între 4 și 20 noiembrie în Slovenia, Macedonia și Muntenegru, acolo unde suntem repartizate în grupa C cu Franța, Olanda și Macedonia.

ADVERTISING

România a câștigat o jucătoare care poate evolua la cel mai înalt nivel atunci când lidera Cristina Neagu e pe bancă sau e anihilată de adversare, lucru care se întâmplă mereu în meciurile cu miză de la turneele finale, e vorba aici de Grozav.

Toate meciurile României de la Europene vor fi LIVE pe SpotMedia.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇