România trece dramatic de Spania și triumfă în Trofeul Carpați

România trece dramatic de Spania și triumfă în Trofeul Carpați

Echipa națională de handbal feminin a României s-a impus în Trofeul Carpați după un meci complicat cu selecționata similară a Spaniei, scor 25-23 sâmbătă seara la Bistrița.

Cu o portăriță Iulia Dumanska în zi mare în prima repriză și cu o mare jucătoare descoperită pe final de meci, Sorina Grozav, MVP-ul partidei de departe, România a trecut greu de Spania, vicecampioana mondială en-titre. La pauză, româncele aveau un avans tot de două goluri, 10-8.

După 32-32 cu Austria și 26-20 cu Serbia, elevele lui Florentin Pera, aflat la prima acțiune oficială ca selecționer, erau obligate să învingă pentru a triumfa în clasament. Lucru care s-a întâmplat, după cele 9 parade ale lui Dumanska din prima parte, dar și după o prestație SF pe final de joc a Sorinei Grozav.

România 🆚 Spania | Trofeul Carpați R2

O victorie care ne dă speranțe pentru Euro 2022 care va avea loc între 4 și 20 noiembrie în Slovenia, Macedonia și Muntenegru, acolo unde suntem repartizate în grupa C cu Franța, Olanda și Macedonia.

ADVERTISING

România a câștigat o jucătoare care poate evolua la cel mai înalt nivel atunci când lidera Cristina Neagu e pe bancă sau e anihilată de adversare, lucru care se întâmplă mereu în meciurile cu miză de la turneele finale, e vorba aici de Grozav.

Toate meciurile României de la Europene vor fi LIVE pe SpotMedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇